Elazığ 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10.12.2016 - 17:50 | Son Güncellenme:

.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

ELAZIĞ (AA) - 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Eğitim Bir-Sen Elazığ şubesi basın toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Elazığ 1 nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, insanla doğrudan ilgili olması sebebiyle önemsenmesi gereken bu günlerin anlamını yitirmiş olduğunu söyledi.

Yaşanan insani değerlerin tahrip edildiğini belirten Bahşi, ''Sözel güzellemeler önemini kaybetmiş, daha düne kadar medeniyetlerin beşiği olmuş, başkentlik yapmış, insanların tüm farklılıklarına rağmen bir arada yaşadığı bölgeler açık can pazarı haline getirilmiştir.'' dedi.

''Acı ve zulümler, dün Felluce'de, bugün Halep'te" diyen Bahşi, zulümler Müslümanların meskeni olan coğrafyalarda yaşandığını ifade etti.

En büyük insan hakkı ihlali olan terör, en çok ülkeyi vurduğuna dikkat çeken Bahşi, "30 yılı aşkın süredir boğuştuğumuz bu bela yüzünden binlerce ocağa ateş düşmüş, canlar yanmış ve yanmaktadır. PKK terörü nedeniyle binlerce insanımız hayatını kaybederken kurulan tuzaklar, kazılan hendekler nedeniyle, ülkemiz ve milletimiz vaktini ve enerjisini söz konusu belayı bertaraf etmek için harcamaktadır." şeklinde konuştu.