Gündem 10 bin kişi uğurladı

10 bin kişi uğurladı

07.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Osmaniye’de şehit düşen Ufku Demirel dün memleketi Tokat’ta toprağa verildi. Törene katılan Kılıçdaroğlu, ‘Bir an önce barış gelmeli’ dedi

10 bin kişi uğurladı

Osmaniye’nin Amanos Dağları’nda PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel (25) dün memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Anne de baba da perişan

Şehit Demirel’in cenazesi Turhal Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra baba evine getirildi. Burada helallik alındı. Şehidin babası Cemal Demirel ve annesi Leyla Demirel ile yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Turhal Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Şehidin cenazesini burada yaklaşık 10 bin kişi karşıladı. Şehit cenazesi nedeniyle Tokat mitingini iptal eden Kılıçdaroğlu törenin ardından yaptığı açıklamada “Acılı bir gündeyiz. Anne perişan, baba perişan. Bu tür acılara artık milletimiz tahammül edemiyor. Bir an önce barış ve huzurun bu memlekete gelmesi lazım. Bütün vatandaşlarımın başı sağolsun” dedi.