Ekonomi 10 bin model ayakkabı görücüye çıktı

10 bin model ayakkabı görücüye çıktı

05.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren firmaların katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

10 bin model ayakkabı görücüye çıktı

Avrupa’nın en büyük ikinci, Türkiye’nin ise en büyük ayakkabı fuarı olan AYMOD’da 1000’i aşkın markanın katılımıyla, yaz sezonuna ait binlerce yeni model ayakkabı sergileniyor.

CNR Expo Yeşilköy’de bu yıl 58’inci kez düzenlenen fuar, 7 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, “80 ülkeden 600 alım heyetine ev sahipliği yapıyoruz. 400 katılımcı ve 1000’den fazla markayla kadın-erkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar klasik ve modern 10 bin model sergiliyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

III. Selim’in çizmesi...

Fuar kapsamında düzenlenen ‘Ayakkabının Zamanda Yolculuğu’ sergisinde, III. Selim’in Topkapı Sarayı’nda sergilenen çizmesinin bir benzeri, Osmanlı nalınları, Şehzade Ediği, Çanakkale Savaşı’nda giyilmiş subay çizmesi, Noel Baba çizmesi ve folklorik çarıklar gibi tarihi 45 çift ayakkabı ilk kez sergileniyor.

20 bin ziyaretçi hedefiyle organize edilen fuarda, 80 ülkeden 600 alım heyeti ağırlanıyor.

10 bin model ayakkabı görücüye çıktı

Harry Potter’ın çarıkçısı

Süleyman Gürsoy, farklı bölgelerden davet ettikleri ayakkabı ustalarının fuarda ayakkabı yapacaklarını söyledi. Gürsoy, “Harry Potter ve Truva filmleri için çarık yapan Kahramanmaraşlı usta, Aydın Efe’lerinin körüklü çizmelerini yapan usta, Samsun Çarşamba yöresine ait yumurta topuk ayakkabı yapan usta, Bodrum sandaleti yapan usta ve Gaziantep yöresine ait yemeni yapan ustamız, fuar boyunca ayakkabı yaparak ziyaretçilerin beğenisine sunacak” dedi.

Türkiye’nin en yaşlı ayakkabı ustası ‘Çakır Efe’ lakaplı 83 yaşında yaşındaki Zeki Avcıoğlu da 70 yıldır Aydın Söke’de körüklü çizme yaptığını söyledi.

Haberin Devamı