Kahvaltı sofralarını daha lezzetli bir hale getirmek için mutlaka pişi tarifini denemelisiniz. Üstelik sadece 10 dakikada hazır olan ve mayasız olan mayasız pişi tarifini evde uygulamanız oldukça basit. İster peynirle tüketin ister reçel ile... Ekmekten daha lezzetli olan pişi, misafirlerinizin de çok hoşuna gidecektir. Peki, mayasız pişi nasıl yapılır?  İşte 10 dakikada mayasız pişi tarifi...

Malzemeler: 

-1 adet yumurta
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı ılık su
-Yarım paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un

Mayasız pişi nasıl yapılır? 

-İlk olarak yumurta, su ve yoğurdu çırpma teliyle çırpın.
-Tuz, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-Hamuru ikiye bölüp yuvarlayın.
-Merdane yardımıyla ne kalın ne ince bir hamur açın.
-Daha sonra çay bardağı yardımıyla kesin.
-Ortalarına çay kaşığının sapıyla delikler açın.
-Yapışmaz tavayı yağlayın ve yağ kızınca hamurları tek tek atın.
-Kontrollü şekilde altı üstü kızarana kadar pişirin.
-Havlu kağıt serilmiş tepsiye çıkarın. 

 

Afiyet olsun...