Ekonomi 10 milyar liraya koşuyor

10 milyar liraya koşuyor

24.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Teknik Yapı, 2018 yılı sonuna kadar 3.2 milyar lira değerinde 3 yeni projeyi daha satışa çıkaracağını açıklarken, şirketin toplamda oluşturacağı değer 10.5 milyar liraya çıkmış olacak.

10 milyar liraya koşuyor

Son 7 yılda 17 ayrı projesi ile 7.3 milyar liralık değer oluşturduklarını açıklayan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 3.2 milyar lira değerinde 3 projeyi daha satışa çıkararak toplamda 10.5 milyar lira değer yaratacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Son aylarda gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğu değerlendiren Umut Durbakayım, sektörün kendi dinamikleriyle olumsuzluklara çözüm oluşturduğunu dile getirdi. Durbakayım, “Türkiye, geçtiğimiz 20 yıl içinde birçok kriz ve sorunla karşılaştı. Milli birlik ve ulusal güç birliği ile hepsinin üstesinden gelindi. Türk iş dünyası, ortaya çıkan her sorunu bir önceki krizden aldığı güçle aşmasını bildi ve biliyor. Çünkü biz geleceğimize güveniyoruz ve milli beraberliğimizi hiçbir gücün yıkamayacağını biliyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Daha çok büyüdük’

Gelişen Türkiye ekonomisinin önüne engeller de çıktığını ama buna rağmen konut satışlarının her yıl bir öncekinden daha iyi performans sergilediğine dikkat çekten Umut Durbakayım, Teknik Yapı’nın sergilediği performansın ise sektördeki genel büyüme trendin üzerinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2 milyon metrekare

Teknik Yapı’nın bu süreçte Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunduğunun altını çizen Umut Durbakayım, “Son 7 yılda 2 milyon metrekareden fazla inşaat gerçekleştiren Teknik Yapı, 17 ayrı projesinde toplam 12 bin 24 daireden oluşan 7.3 milyar liralık değer yarattı. Her gün ortalama 5 daire inşa ederek ortalama 2.8 milyon liralık değer yaratan Teknik Yapı, söz konusu projelerinin çoğunu inşaat tamamlanmadan satma başarısı gösterdi. 2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 3.2 milyar değerindeki üç yeni projenin daha satışa sunacağız. Teknik Yapı’nın son 7 yılda gerçekleştirdiği projelerin 8’i Bağdat Caddesi’nde, 3’ü Kadıköy Fikirtepe’de, 2’si Kartal’da olmak üzere Tuzla, Maltepe, Halkalı ve Denizli’de yükseliyor. Toplam oluşturduğumuz değer ise 10.5 milyar lira oldu” diye konuştu.

Durbakayım, yaşanan faiz ve fiyat sorununu da kendi öz kaynaklarını devreye alarak çözdüklerini anlatırken, “Faizlerin konut fiyatlarına yarattığı çarpan etkisini minimuma çekmek için özel anlaşma yaptık. Faiz ve vade konusunda bankalara katkı yaparak 100 ay vadede bile 0 faiz sunarak, nihai tüketicinin alım gücünü kolaylaştırıyoruz” dedi.