Ekonomi 10 milyon TL yatırımla doğalgaza kavuşuyor

10 milyon TL yatırımla doğalgaza kavuşuyor

23.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tokat’tan Erzurum’a uzanan Kelkit havzasının incisi Kelkit artık doğalgazla ısınacak. İlçenin kasım ayında doğalgaza kavuşacağını müjdeleyen Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ilçenin doğalgaza ihtiyacı olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimizden günden itibaren doğalgazı ilçeye getirmek için çalışıyoruz.  Nihayet çözüme kavuşturduk ve artık ilçemiz doğalgaza kavuşacak” dedi.

10 milyon TL yatırımla doğalgaza kavuşuyor

Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararın ardından doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenirken Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi 10 milyon liralık yatırımla Kasım ayında doğalgaza kavuşacak. Ünal Yılmaz, “Göreve ilk geldiğimizden itibaren Kelkit’imiz için çok büyük önem arz eden ve üzerinde canla başla çalıştığımız konuydu. Çözüme kavuştuğu için ilçe olarak çok mutluyuz” dedi.

Zararsız ısınma

Isınma ihtiyacının Kelkit’e zarar vermemesi için doğalgaz çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Organik tarımı, havası ve doğası ile ön plana çıkan bir ilçe. Bu şartları korumamız ve ısınma ihtiyacının, doğamıza en az zarar verecek şekilde karşılanması önemliydi. Bu kış vatandaşlarımıza doğalgazla ısınma sözü verdik” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Kelkit Belediyesini ziyaret eden ve Başkan Ünal Yılmaz’a bilgi veren Aksa Doğalgaz CEO’su Yaşar Arslan, kurulacak 75 kilometre şebeke altyapısıyla 3 bin konuta eşdeğer aboneye doğalgaz arzı sağlamayı planladıklarını ifade etti. Arslan, “Kelkit halkının, doğalgaza dönüşümlerini sonbahardan önce gerçekleştirmelerini ve bu kış doğal gaz konforunu yaşamaya başlamalarını arzu ediyoruz. İlçeye önümüzdeki 5 yılda 20 milyon lira yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.