Ankara 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

09.01.2018 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

ANTALYA (AA) - AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Basın-Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Milletvekili Uslu mesajında, gazetecilerin zor şartlarda, dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak kamusal bir görev yerine getirdiğini kaydetti.

Gazetecilerin, demokrasinin temel taşlarından olan farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde aktararak kamuoyunun doğru bilgilenmesine vesile olduğunu belirten Uslu, "24 saat, 365 gün, gece gündüz en zor şartlarda çalışan gazetecilerin ve basın mensuplarının doğru, tarafsız, hızlı ve sağlıklı bilgilendirme çabalarını kutluyorum. Dünyanın bir çok bölgesinde doğru ve eksiksiz habercilik anlayışı ile fedakarca görev yapan, başta Suriye, Arakan ve Filistin olmak üzere yaşanan acıları dünyaya duyurmak için canını tehlikeye atan ve bu uğurda hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygı ile anıyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de gazeteciliğin evrensel ilkeleri çerçevesinde vatan ve milleti için ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Demokrasinin olmazsa olmazı basının cefakar çalışanlarının ne zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini, Türkiye'nin sürekli sarı basın kartı sahibi tek Büyükşehir Belediye Başkanı olarak en iyi bilen kişilerden biri olduğunu ifade eden Türel, mesajına şöyle devam etti:

"Bu nedenle, Antalya için yerine getirdiğim bu görevimin yanı sıra asıl mesleğim olan gazetecilik, benim için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur. Muhabirlik, köşe yazarlığı, gazete yöneticiliği, gazete sahipliği yapmış, basın sektörünün tam içinden gelen bir meslektaşınız olarak, bugünün anlamını ve güzelliğini ben de yaşıyorum. Kıymetli meslektaşlarım, halkın tarafsız ve doğru haber almasını sağlamak gibi çok önemli ve şerefli bir görevi ifa ediyorsunuz. Mesleğin tüm meşakkatlerini göğüsleyerek, kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Demokrasimizin ve toplumumuzun güçlenmesi için sorumlu gazetecilik anlayışıyla, gecesini gündüzüne katan, meslek ilkelerine ve haysiyetine her zaman dikkat etmiş değerli gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek az."

Haberin Devamı

Basın-Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler de mesajında halkın doğru haber alma hürriyetini kullanmasına imkan tanıyan basının, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu bildirdi.

Diler, şunları kaydetti:

"Basın mensubu, bu onurlu mesleğin gereklerini yerine getirirken bir yandan mesai mefhumu olmaksızın zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde kamuoyunu aydınlatmakta bir yandan da vatandaşın sorun ve taleplerini gündeme getirmektedir.

Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi, görevlerini daha etkin, sağlıklı ve verimli bir biçimde yerine getirebilmeleri Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak kurumsal önceliklerimiz arasında yer almakta olup değerli basın mensuplarımıza yönelik çalışmalarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir."