Konya 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10.01.2018 - 21:16 | Son Güncellenme:

.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan Ecdat Parkı'ndaki Selçuklu Hanı'nda düzenlenen akşam yemeği programına, Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır, Konya Basın Konseyi Başkanı Mustafa Tatlısu ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Akyürek, burada yaptığı konuşmada, gazetecilerin vatandaşa doğru ve güvenilir bilgiyi ulaştırmak için zorlu şartlarda büyük fedakarlıklarla çalıştığını söyledi.

Gazetecilerin ülkeye hizmet için önemli görevler üstlendiğini belirten Akyürek, "Konya basını dediğimizde, önceden, itiraf etmek gerekirse sadece yakın çevremizde, Konya merkezde bulunan arkadaşlarımız aklımıza geliyordu. Fakat şu anda yasal düzenlemelerle, Konya basını dediğimizde Konyamızın tamamında, ilçelerde ve merkezde çalışan basın emekçilerimiz aklımıza geliyor. Basın emekçilerimiz her biri bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şehrine hizmet eden, fedakarlıkla çalışan gazetecilerin her zaman yanında olacağını vurgulayan Akyürek, "Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak elimizden geldiği kadar basın kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde bulunmaya gayret göstereceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri, basın mensuplarıyla akşam yemeği yedi.