Gündem 10 saatlik operasyon: 6 ton esrar yakalandı

10 saatlik operasyon: 6 ton esrar yakalandı

23.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda 6 ton esrar ele geçirildi. Operasyon sırasında açılan ateşle bir asker yaralandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığının ayrı istihbari faaliyetleri üzerine İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortak operasyon başlattı.

10 saatlik operasyon: 6 ton esrar yakalandı


Lice’de gece saat 03.00’te başlayan ve 10 saat süren operasyona yüzlerce asker ve polis katıldı. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda özel eğitimli köpekler de kullanıldı. Bağlan mahallesinde önceden belirlenen noktalara düzenlenen baskınlarda yaklaşık 6 ton esrar, bir adet M-16 tüfek ve Hani Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait bir süre önce gasp edilen araç ele geçirildi.
Uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama suçundan aranan 1 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında ormanlık alandan açılan ateşle bir asker yaralandı. Kısa süreli çatışmanın ardından saldırganlar ormanın iç kesimlerine kaçtı.
Yaralı asker Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ateş açan saldırganların yakalanması için operasyonlar sürüyor.