10 Soruda Obezite Cerrahisi Sonrası Estetik

Zayıflama ameliyatlarının sıklıkla yapıldığı şu günlerde, kilo verme sonrası bazı estetik sorunlar yaşanabiliyor. Post Bariatrik cerrahi dediğimiz bu operasyonlarla bireyler tam manasıyla hedeflerine ulaşabiliyorlar. Haydi 10 soruda ve cevapta zayıflama sonrası estetik cerrahi uygulamalarını inceleyelim.

Post bariatrik cerrahi nedir?

Obezite cerrahisi geçirmiş bireylerde vücutlarında ve yüzlerinde sıklıkla görülen sarkma, deformasyon gibi sorunlara yapılan estetik cerrahi uygulamalarıdır.

Obezite cerrahisi estetiğinde hangi uygulamalar var?

Haberin Devamı

Kol germe, bacak germe, liposcuption, yüz germe, sırt germe, popo estetiği, karın germe, meme dikleştirme gibi 360 lifting denilen pek çok cerrahi operasyon yapılabilir.

Kimler post bariatrik cerrahiden yardım alabilir?

Kilo vermiş ve kilosunu artık sabitlemiş, bedeninde ve vücudunda deformasyon yaşayan ve bunlardan dolayı da estetik kaygılar, sağlık sorunları yaşayan herkes bu operasyonları olabilirler.

Sarkan deri ne gibi sağlık sorunları yaratır?

Hastalarım çoğunlukla isilik, derinin yarattığı ağırlıktan dolayı rahat hareket edememe spor yapamama gibi sağlık sorunları yaşıyorlar. İçi boşalmış bir deri ile yaşamak son derece konforsuz bir yaşamı beraberinde getiriyor. Psikolojik sorunlar ise cabası.

Sarkma ameliyatlarına hangi bölgeden başlanır, hepsi bir operasyonda yapılabilir mi?

Burada önemli olan hastanın iyileşme sürecindeki konforudur. Bu sebeple en konforlu şekilde nasıl iyileşecekse, ona göre planlama yapılır. Söz gelimi sıklıkla 3 cerrahiden fazlasını aynı operasyonda yapmamaya çalışırız. Göğüs, kol germe ve karın germe bir arada yapılabilir. Bacak germe ve liposuction bir seansta yapılabilir. Buna hastanın mevcut sarkması ve öncelikli olarak hangi alanın düzeltilmesini istediği yol çizer. Bireysel planlama yapılmalıdır. Zira iyileşme süreci çok önemlidir.

İyileşme süreci nasıldır?

Yapılan cerrahilere göre değişir. 2-3 gün kadar misafirimiz olmasını isteriz ve ortalama 10 gün kadar titizlikle bakım yapılması şarttır. 2-3 hafta içinde toparlanma yaşanır.

Haberin Devamı

Ağrılı operasyonlar mıdır?

Bu tamamen hastanın ağrı eşiğine bağlıdır ama kolay cerrahiler değildir. Bu yine bedenden uzaklaştırılan derinin fazlalığına ve yapılan kesilere göre değişkenlik gösterir. Ağrı kesicilerle süreç son derece kolay atlatılıyor.

Obezite cerrahisi sonrası estetiklerde ne kadar iz kalır?

Öncelikle şuna karar vermek gerekiyor. Sarkmış, pörsümüş bir balon gibi duran estetik dışı bir görüntü mü? Yoksa izleri olan ama fit bir görüntü mü? İsiliklerle uğraşmak, şort veya askılı bluz giyememek mi? Yoksa izli ama zayıflamış olmanın ve üstüne estetik görüntüyle hayatın tadını çıkarmak mı? Eğer hayır, iz istemiyorum diyorsanız, o zaman bir kez daha düşünmelisiniz. Zira bu operasyonların tamamında kesi yapılır fakat kesiler zaman içinde silikleşir ip gibi kalacaktır.

Kesiler nerelere yapılıyor?

Çoğu kesi kör noktalara yanı görünmeyen alanlara gizlenmeye çalışılır misal kol germede tam iç tarafa, bacak germede ise tam iki bacağın arasına kesi yapılır. Karın germede ve sırt germede bikini altında kalacak şekilde kesi yapılır. Yüz ve boyun germede ise saçlı doku içerisine ve kulak arkasına yapılır.

Haberin Devamı

Zayıflama sonrası estetik cerrahi konusunda kimden yardım alabilirim?

Adı üzerinde bir estetik cerrahi operasyonu olduğu için Estetik Plastik Cerrahi Uzmanından yardım alabilirsiniz. Konunun uzmanı, daha evvel bu cerrahiler konusunda deneyimi olan, hasta bakım sürecinde oldukça iyi merkezler son derece iyi bir seçim olacaktır.

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.drb.com.tr