Eğitim 10. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı

10. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı

17.06.2014 - 09:46 | Son Güncellenme:

ABD başkanı Barack Obama’nın bilim ve teknoloji danışman ekibinden Prof. Dr. Chad Mirkin ve Avrupa Birliği Nanoteknoloji Ofisleri Başkanı Christos Tokamanis Yeditepe Üniversitesi’nde Nanoteknolojiyi ve dünyadaki gelişmeleri anlatacak.

10. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Çulha başkanlığında 10. Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı, 17-21 Haziran 2014 tarihleri arasında, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampusu’nda gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Ülkemizin en önemli konferanslarından biri olma özelliğini taşıyan NanoTR10 konferansına bu yıl, nanoteknoloji kavramının güncel hayata geçirilmesinde önemli katkıları bulunan dünyaca ünlü bilim insanları ve nanoteknolojinin gelişmesi ve mali olarak desteklenmesi konularında söz sahibi yetkililer konuşmacı olarak katılıyor.

Bu yılki konuklar arasında, ABD başkanı Barack Obama’nın bilim ve teknoloji danışman ekibinden Chicago Northwestern Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Chad Mirkin ve Avrupa Birliği Nanoteknoloji Ofisleri Başkanı Christos Tokamanis öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

İlki 2004 yılında Bilkent Üniversitesi’nde yapılan Türk Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTR) Konferansları, ülkemizin en önemli konferanslarından biri olma özelliğini taşıyor. Kimya, fizik, malzeme bilimi, biyoloji, tıp ve matematik gibi farklı bilimsel alanlardaki bilim insanlarını bir araya getirip, nanoteknoloji kavramının bütün boyutlarıyla ele alınmasını sağlayan bu konferans, yeni fikirler geliştirmek ve disiplinler arası işbirlikleri kurulmasına teşvik sağlamak için benzersiz bir platform niteliğinde.