Ege 10 yıl önce Uğur, bugün ben aynı koltuktayım

10 yıl önce Uğur, bugün ben aynı koltuktayım

14.08.2017 - 04:13 | Son Güncellenme:

Zekai Kafaoğlu, 2004’te seçimi kazanan Sabri Uğur’un görevi Ziya Tan’dan devraldığını belirtti, “O gün, bu odada devir teslim yapıldı. Şimdi ise ben, başkan olarak bu koltukta oturuyorum” dedi

10 yıl önce Uğur, bugün  ben aynı koltuktayım

BALIKESİR Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, göreve gelişi ve ardından yaptıkları çalışmaları ile ilçedeki hayallerini Milliyet Ege’ye anlattı.

Altıeylül ve Karesi ilçe belediyeleri olarak aynı binada hizmet verdiklerini kaydeden Kafaoğlu, “Bu Türkiye’de bir ilk. Karesi ilçe sınırları içinde hizmet veren belediyesiyiz. Allah’tan kullandığımız bina 1988’de Balıkesir Belediyesi olarak simetrik yapılmış, yarısını onlar, yarısını biz kullanıyoruz. Bu bina Büyükşehir Belediyesi’ne ayrılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız,’Ben bu binaya gelmeyceğim’ dedi ve Özmerkez’i aldı. Bize de, ‘Siz bu binaya geçin’ dedi. Benim için büyük süpriz oldu” diye konuştu.ALIKESİR Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, göreve gelişi ve ardından yaptıkları çalışmaları ile ilçedeki hayallerini Milliyet Ege’ye anlattı.

Haberin Devamı

Parti kurucularından

Siyasette çok eski olduğunu, partinin kurucuları arasında yer aldığını belirten Kafaoğlu, “2003’te il kongresi oldu. O zaman ciddi yarış vardı Sabri Uğur ile. Kongrede yarıştık, delege bize teveccüh etti, 20 oy farkla kazandık. Altı ay sonra belediye başkanlığı seçimi vardı. O dönem arkadaşlar aday olmamı istedi ama Tayyip Bey, ‘Yeni kurumsallaşıyoruz, kimse yerinden kıpırdamayacak’ dedi. Yarıştığım Sabri Uğur aday olmalı dedik, aday yaptık. Seçimleri kazandı 2004’te. ANAP’tan Ziya Tan’dan bu odada görevi devraldık. 10 yıl sonra da bu odaya, bu makama belediye başkanı olarak oturdum. AK Parti’de kurucu il başkan yardımcısıydım. Beş yıl il başkanlığı yaptım. Diş hastanesi’nde beş yıl başhekimlik yaptım. 130 diş hastanesi arasında birinc seçildik. Şimdi belediye başkanıyız, bunda da başarılı olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘Kibir-gurur olmamalı’

Siyasetin malzemesinin insan olduğuna dikkat çeken Kafaoğlu, “İnsanları sevmiyorsanız, siyasete girmeyeceksiniz. İnsandan kaçarak siyaset olmaz. Başarılı olamazsın, kibir, gurur olmamalı. Cumhurbaşkanımız öyle diyor; ‘Hizmet, tevazu ve gönül’ diyor. Bu iş önemli. 2004-2009 arasında hizmet açısından Sabri Uğur başarılı oldu.

Ama halka dokunmada, gönül almada geri kaldı. Bu yüzden bir sonraki seçimde kaybetti. Bugün en çok hizmet etmiş başkan kim diye sorsanız, halkın yüzde 90’ı, ‘Sabri Uğur’ der. Hizmet yeterli değil, gönüllere de girmeniz şart” diye konuştu.

‘Halk, ilgiye bakıyor’

Merkezin iki ilçeye bölünmesinin kendileri için avantaj olduğunu kaydeden Kafaoğlu, şöyle devam etti: “Bir ilçenin yaptığını, diğer ilçe daha iyi yapmak ve üstüne koymak istiyor. Bu da motivasyonu artırıyor. Yeni imar planlarında 13 dönüm yer ayırdık beldiye hizmet binası için. Merkezde 13, kırsalda 81 mahallemiz var. Bizim bölgede Bahçelievler ile Plevne mahallesi var. İkisinin nüfusu 53 bin. Ankara’nın Çankayası gibi. Biz zorlu bir bölgede seçim kazandık. 13 Alevi köyümüz var. Referandumda yüzde 51 ‘evet’ oyu aldık. Vatandaş kendisine mesafe konulduğunda rahatsız oluyor.”

Haberin Devamı

‘Kırsala ağırlık verdik’

Kırsal mahallelerin ilk seçildiklerinde çok tedirgin olduğunu söyleyen Kafaoğlu, “Kırsalda çöp konteyneri yoktu. Üç yılda 7-8 bin konteyner dağıttık. Bu bölgede yaşayanlara sözümüz vardı. ‘Ayaklarını çamurdan kurtacağız’ dedik. ‘Çocuklar için oyun bahçesi olacak’ dedik. Yıl soununda 1 milyon 200 bin metrekare kilit parke döşemiş olacağız. Bu çok büyük rakam. Kendi ayaklarımız üzerinde durmak için çalıştık. 66 iş makinemiz ve 103 hizmet aracımız var. Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz” diye konuştu.

ALGEM, vatandaşın yüzünü güldürüyor

105 kırsal mahallede oyun bahçesi kurduklarını, şehir merkezinde ciddi park çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Zekai Kafaoğlu, yeşil alanı artırma noktasında ciddi çabaları olduğunu söyledi, “Geldiğimizde kişi başı 1.2 metrekare yeşil alan vardı. Bunu 1.5 metrekareye çıkardık. 32 yeni park yaptık. Sosyal belediyeciliğin gereği Altıeylül Gelişim Merkezi’ni (ALGEM) açtık. Bodrum katı sosyal market yaptık. 925 aile buradan alışverişini görüyor. ‘İnsanların mutfağı kaynamalı’ dedik. ‘Balık tutmayı da öğretmek lazım’ dedik, meslek kursları açtık. Çocukları olan aileler için bir katı kreş yaptık. Vatandaş, evladını buraya bırakıyor. Kursunu alıyor, akşam giderken de market alışverişini yapıyor. Yaşlılar Bakım Ünitesi’nde de özellikle yaşlı çiftleri misafir ediyoruz, bakımlarını yapıyoruz. Bu arada evlerini de yenileniyoruz. Ramazan’da tespit ettiğimiz ailelere iftar yemeği götürüyoruz. İlçe belediyelerinin bütçeleri, Büyükşehir’e göre düşük, buna rağmen sosyal projeler ağırlık veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Mutlu insanlar kenti’

ALTIEYLÜL’DE yaşayanların mutlu olmasını istediklerini kaydeden Başkan Zekai Kafaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mutlu insanlar şehri Altıeylül’ dedik ve bu yönde çalışıyoruz. Bulunduğun noktanın hakkını vereceksin. Koltuklar bize değil, biz koltuklara güç vermeliyiz. ‘Hoş geldin bebek’ kampanyası ile aileleri ziyaret ediyoruz. Her doğan bebek için fidan dikiyoruz. Bu yılda asker ailelerine, ‘asker çantası’ veriyoruz. Asker olacak gence askerlikte ne lazım ise, onları küçük çantada hediye ediyoruz.”

Haberin Devamı

Kültür merkezine kardeş belediye Ümraniye desteği

KÜLTÜR merkezi projeleri olduğunu kaydeden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Bu modern merkezi, kardeş belediyemiz Ümraniye yapacak. Üniversite kampüsü ve OSB sınırlarımız içinde. Kültür merkezimizi de gelecek yıl açmayı düşünüyoruz. Kartepe Bölgesi’ni yeni cazibe merkezi haline getireceğiz. Belediye binası, koca saati, şadırvanı ve meydanı olan bir merkez yağacağız. Engelli araç dağıtımımız sürüyor. Üç şarz istasyonu açtık. Engellilerimiz için tuvalet yaptık. Sağlık müdürülüğü ile şizofreni hastaları için ‘Mavi At Kafe’ ve meslek kursları açtık. Merkezde 750 şizofreni hastası var. Alzheımer hastaları için gündüz mola evi açıyoruz. Hastasını 2-3 saat bu merkeze bırakan, ihtiyacını rahatça karşılayabilecek. Altıeylül, 20 ilçe aarsında TEOG sınavlarında birinci oldu. Kitaplarını bastırıp okullarda deneme sınavları yapıyoruz” şeklinde konuştu.