Gündem 10 yıl sonra gelen mutluluk

10 yıl sonra gelen mutluluk

27.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kar ve yağışlı hava Türkiye’yi etkisi altına almaya devam ediyor. Mersin’in Mut ilçesinde 10 yıl sonra ilk defa kar yağdı. Adana’da bin araç yolda kaldı.

10 yıl sonra gelen mutluluk

Doğu’da kar kalınlığı Palandöken’de 10, Konaklı kayak merkezlerinde 15, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 28 ve Kop Dağı’nda 8 santimetre olarak ölçüldü.

Mersin’de sağanak yağış su baskınlarına sebep oldu.

Denizli Antalya Karayolu Cankurtaran mevkiinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşması üzerine ulaşım bir müddet aksadı. Daha sonra açılan yolda polis ekipleri kar lastiği ve zinciri olmayan araçlara geçiş izni vermedi.

Konya’da Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 26 Kasım 2014 Çarşamba Konya merkez ve çevre ilçelerde üniversiteye bağlı tüm birimlerde eğitim öğretime bir gün ara verildiği, vize sınavlarının da ertelendiği belirtildi.

Adana’nın Pozantı ilçesinde E-90 otoyolu ulaşıma kapanınca, binden fazla araç yolda mahsur kaldı.

Mersin’in Mut ilçesine 10 yıl sonra ilk defa kar yağdı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, TEOG sınavı sebebiyle ilkokul ve ortaokulların tatil olduğunu belirterek, “Eğer okullar açık olsaydı yüksek kesimlere yağan yoğun kar nedeniyle okullarımıza ulaşım konusunda sıkıntı yaşayacaktık” dedi. Erdemli ilçesinde Mersin Limanı’na mermer taşıyan 20 TIR kapanan yolda mahsur kaldı.