Sivas 10 yıllık eşine böbreğini verdi

10 yıllık eşine böbreğini verdi

26.07.2016 - 16:01 | Son Güncellenme:

Sivas’ta yaşayan Murat Ergan, 10 yıllık eşine bir böbreğini vererek tekrar hayata tutunmasında yardımcı oldu.

10 yıllık eşine böbreğini verdi

Sivas’ta yaşayan Murat Ergan, 10 yıllık eşine bir böbreğini vererek tekrar hayata tutunmasında yardımcı oldu.
10 yıl önce gittiği hastanede böbrek hastası olduğunu yaptırdığı tahlille öğrenen 1 çocuk annesi Ayşegül Ergan’a eşi Murat Ergan yaklaşık 3 ay önce bir böbreğini vererek hayata tutunmasını sağladı. İstanbul’da böbrek nakli olan Ergan yeni bir hayata merhaba derken eşinin kendisine, kendi isteğiyle böbreğini verdiği söyledi.
Eşine böbreğine bağışlayan Murat Ergan, kayınvalidesinin böbreği uyuşmayınca, 3 ay önce İstanbul’da böbreğini eşine nakil ettirdiğini belirterek, tüm babaların çocuklarına annelik yapan eşleri için bunları yapması gerektiğini ifade etti.
Çiftin çocuğu 9 yaşındaki Remzi Ergan ise annesinin böbrek rahatsızlığı sebebiyle çok sıkıntı çektiğini, bu yüzden kendisinin de çok üzüldüğünü ifade ederek, bütün babaların kendi babası gibi fedakarlıklar yapmalarını istediğini belirtti.
İstanbul’a periyodik olarak kontrole gitmek zorunda olan asgari ücretli aile, yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle Sivas Belediyesi bünyesindeki Hayat Ağacı Derneğinden destek istedi. Uçakla İstanbul’a gidip gelmek zorunda kalan ailenin geçim durumunu değerlendiren Hayat Ağacı Derneği, aileye Gıda Bankasından alışveriş imkanı sağladı.
Eşinin kontrolü tamamlanıncaya kadar ev eksiklerini bir süreliğine ücretsiz olarak Gıda Bankasından temin edecek olan Murat Ergan, bağışları ile Hayat Ağacı Derneğine destek olan hayırseverlere teşekkür etti.