Dünya 100 milyon değerinde dünyanın en büyük incisi bulundu

100 milyon değerinde dünyanın en büyük incisi bulundu

23.08.2016 - 10:14 | Son Güncellenme:

Filipinler'de bulunan ve dünyanın yeni en büyük incisi olarak rekor kıran inci görenleri hayretler içinde bıraktı.

100 milyon değerinde dünyanın en büyük incisi bulundu

Şimdiye kadar bulunan en büyük incinin beş katı büyüklüğünde olan ve 100 milyon dolar değerinde olduğu tespit edilen 34 kilogram ağırlığındaki inci hayretler içinde bıraktı. 60,96 santimetre uzunluğundaki dev inci Filipinler'in Palawan Adası'nda Puerto Princesa kentinde fakir bir balıkçı tarafından bulundu.

Haberin Devamı

Star'ın haberine göre turizm ofisi görevlisi Aileen Cynthia Amurao 10 yıl önce de bir aile tarafından bir incinin bulunduğunu söyledi.

İncilerin bulunduğu yer olarak bilinen Palawan Adası’nda daha önce 1934 yılında ‘Allah’ın incisi’ adı verilen ve dünyanın en büyüğü olarak kabul edilen inci bulundu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen inciye San Francisco Değerli Taş Laboratuarı 40 milyon dolar değer biçti. 6 buçuk kilogram ağırlığındaki incinin bir kısım hissesinin sahibi Amerikalı Victor Barbish’te.

İNCİ NEDİR VE NASIL OLUŞUR?

İnciler genellikle inci midyesi denilen ve pek çok türü bulunan istiridyeler üretir. Bu istiridyelerin kabuklarının direnci oldukça yüksek. Açılması son derece zor olan dış kabuklarının kalsiyum karbonat esaslı olan bileşimleri birçok düşman için de caydırıcı. Kalsiyum karbonat maddesi aynı zamanda istiridyenin inciyi oluşturmasında da önemli rol oynuyor. İstiridyeler içlerine kum, çakıl veya zarar verecek parazit organizmalar girdiğinde bundan rahatsız olur. Bu gibi durumlarda bir korunma yöntemi olarak bu davetsiz misafiri izole eder ve üzerini sedefle kaplamaya başlar. Böylece inci oluşur.