Ekonomi 100 milyonluk ‘başlangıç’ yatırımı

100 milyonluk ‘başlangıç’ yatırımı

21.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle İstanbul Teknopark’ta yapımı tamamlanan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışında, “Biz bu yatırımı Türkiye’nin gelecek 10-20-30 yılına yapıyoruz. Çünkü biz ülkemize hep güvendik, güveniyoruz” dedi.

100 milyonluk ‘başlangıç’ yatırımı

100 milyon liralık yatırımın ‘başlangıç’ olduğunu kaydeden Sabancı, “Ancak bu merkez, yaratacağı katma değerle üniversitelerimize, iş dünyasına ve ülkemize bu rakamın çok ötesinde katkı sağlayacak” diye konuştu.
En ileri demokrasi...
Sabancı, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin büyük bir demokrasi sınavından, Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve hükümetin ortaya koyduğu kararlı liderlik, basınla muhalefetin desteği ve halkın güçlü iradesi sayesinde başarıyla geçtiğini kaydetti. Sabancı, ülkenin ve insanların her zaman her şeyin en iyisine layık olduğuna inanarak çalıştıklarını aktararak, “Sayın Başbakanım sizin de buna yürekten inandığınızı biliyoruz. Halkımızın demokrasinin de en ilerisine layık olduğuna inanıyoruz. Demokrasilerin vazgeçilmezleri olan, hukukun üstünlüğü, insan hakları, eşitlik ve özgürlüklerin tartışmasız hale gelmesi ve farklılıklarımızla birlikte yaşama kültürünün sağlamlaştırılması konularında güçlü adımlar atılması için ülkemizin önemli bir fırsat yakaladığının inancındayız” dedi.
Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, havacılıktan otomotive kadar birçok sektörde dönüşüm yaratan, yüksek teknoloji ürünü kompozit malzemeler alanında faaliyet gösterecek. Merkezde Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Kordsa Global üretim mühendisleri kompozitin Ar-Ge ve üretim süreçlerinde birlikte çalışacaklar. Yerleşke, test merkezi olarak da kullanılacak.