Ege 100 sanatçının dev eserleri Adnan Saygun’da

100 sanatçının dev eserleri Adnan Saygun’da

13.04.2017 - 03:59 | Son Güncellenme:

Büyükşehir, Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan ‘Dünya Sanat Günü’ nedeniyle, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde uluslararası 100 ünlü sanatçının eserlerinden oluşan bir sergi açtı.

100 sanatçının dev eserleri Adnan Saygun’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl 15 Nisan’da kutlanan, sanat etkinlikleri düzenlenip cadde ve sokakların sanat eserleri ile süslenildiği bir gün olarak kabul edilen ‘Dünya Sanat Günü’ dolayısıyla uluslararası 100 sanatçının eserini Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (ASSM) sanatseverlerle buluşturuyor. Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği işbirliğiyle Serdar Yörük küratörlüğünde, 27 Nisan’a kadar sürecek ‘Dünya Sanat Günü İzmir 2017’ adlı sergide; resim, heykel, fotoğraf, seramik, tekstil, video ve enstalasyon eserleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl ikincisi düzenlenen sergide İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Uşak, Tokat, Safranbolu, Muğla, Mersin, Sakarya, Eskişehir, Konya, Gaziantep, Antalya, Ordu, Afyon, Hakkari, Bolu gibi illerin yanı sıra İrlanda, Litvanya, Belçika ve İranlı usta, akademisyen ve genç sanatçıların eserlerine de yer verildi.