Ekonomi 106 bin avukata indirimli yaz tatili

106 bin avukata indirimli yaz tatili

15.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) arasında imzalanan protokole göre, 79 baroya kayıtlı 95 bin 280 avukat ile 11 bin stajyer avukata aileleriyle birlikte indirimli tatil imkanı sağlandı.

106 bin avukata indirimli yaz tatili

Avukatlara yapılacak indirim oranı turizm tesislerine göre farklılıklar gösterecek ve yüzde 10-30 arasında değişecek.

Haberin Devamı

İndirim protokolü, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katıldığı törenle TÜRSAB Genel Merkezi’nde imzalandı.

Toplantıda konuşan Başaran Ulusoy, “Barolar Birliği Başkanımız Feyzioğlu’nun mektubuyla bu işbirliği başladı. Avukatlarımızı indirimli ve sigortalı olarak tatile göndereceğiz. Tüm kurumlar ve sivil toplum örgütleri ile iş yapmayı hedefliyoruz. Bütün acentelerimiz kampanyaya çok olumlu baktı. İşbirliğimizin diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi

Barolar Birliği’nin 100 bin avukattan oluşan büyük bir aile olduğunu kaydeden TBB Başkanı Feyzioğlu, “Aile fertleriyle sayımız 600-700 bini buluyor. Turizm sıkıntıda ve iç piyasayı canlandırmak lazım. Avukatların uygun koşullarda kaliteli tatil yapabilmesi düşüncesiyle TÜRSAB ile işbirliğine vardık. Türk turizminin bu zor durumu aşmasını diliyorum. Ancak, kriz aşıldıktan sonra umuyorum ki turizmcilerimiz iç turizmin önemini, Türk turistin değerini bir daha unutmazlar” diye konuştu.