Gündem 11 can için 7 kişiye 57 yıl!

11 can için 7 kişiye 57 yıl!

10.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenyurt’ta 11 Mart 2012 tarihinde Marmarapark AVM’nin inşaatındaki çadırda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangın ile ilgili dava sonuçlandı.

11 can için 7 kişiye 57 yıl


Mahkeme, kaba inşaatı yapan alt taşeron firma Kalden İnşaat’ın ortakları Mehmet Altun, Abdullah Altun ve Kadir Altun ile elektrikçi Şaban Bakırcı’nın “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan birinci derece asli kusurlu bularak 10’ar yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

‘Baba kucağı görmedi’
Mahkeme, iş güvenliği koordinatörü Cem Yıllar ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Ömer Faruk Gülmez’i “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan birinci derece tali kusurlu bularak 6’şar yıl, Hikmet Tezcan’ı da ikinci derece tali kusurlu bularak 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.
Mahkeme, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” ve “Taksirle yangına neden olma” suçlarından yargılanan Kaldem İnşaat’ın hak ediş mühendisi Kaan Akarsu, inşaatta demirci ustaları olarak çalışan sezgin Atalay, Süleyman Aslan ve Arif Korkmaz ile Kayı İnşaat’ın şantiye şefi Erdal Gümüş ve Andreas Michael Hohlmann’ın beraatlerine karar verdi. n YÜKSEL KOÇ İstanbul DHA