Gündem 11 milyon kök kenevir yakıldı

11 milyon kök kenevir yakıldı

28.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın en önemli gelir kaynaklarından biri olan Lice’deki esrar tarlalarına yönelik operasyonda 11 milyon kök Hint keneviri ile 1 ton 490 kilogram kubar esrar imha edildi. Yeri tespit edilen yaklaşık 3 milyon kök kenevirin imha işleme sürüyor

11 milyon kök  kenevir yakıldı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen müşterek operasyon başarıyla yürütülüyor.

Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde 23 Haziran’da başlatılan “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu” devam ediyor.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütüne büyük darbe vurulan operasyonun ilk 4 gününde, çok sayıda mühimmat ve el yapımı patlayıcı ele geçirilirken, belirlenen sığınak, barınak, depo alanları ile kenevirler imha ediliyor. Bugüne kadar ele geçirilen 11 milyon 59 bin kök Hint keneviri ile 1 ton 490 kilogram kubar esrarın imhası tamamlandı. Ayrıca, 56 farklı alanda 2 milyon 857 bin kök kenevirin tespit edildiği, söz konusu noktalarda kenevir söküm ve imha çalışmalarının sürdüğü belirtildi..

‘Yakın’ talimatı

Zaman zaman sıcak temas sağlanan teröristler, güvenlik personelinin ilerleyişini engellemek için ormanlık alanları ateşe vererek kaçıyor. Güvenlik güçlerince kaydedilen teröristler arasındaki konuşmalarda, örgüt mensuplarının yöredeki köylerde yaşayan yandaşlarına geçen yıl operasyonlar dolayısıyla ellerinden çıkaramadıkları esrarları yakalanmamaları için yakarak imha etmeleri yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Teröristlerce yakılan ormanlık alanlar da güvenlik güçlerince görüntülendi.

Güvenlik ve istihbarat birimleri, örgütün sosyal medyadan karşı algı yönetimi çerçevesinde propagandaya başladığını tespit etti. Antalya Kumluca’daki yangının fotoğrafları kullanılarak, “Lice’de yangın çıkartıldığı” mesajı verilmeye çalışıldığı belirtildi. Twitter’da açılan hashtagler (#LicedeYananİnsanlıktır,#LiceyeSesVer, #LİCEDEDOĞAKATLİAMIVAR, #LicedeYangınVar) üzerinden yangın fotoğraflarını paylaştıkları anlaşıldı.

Mezarlıkta mühimmat

Lice’nin Yolçatı köyünde “terörist mezarlığı” bölgesinde ve etrafındaki kırsal alanda tespit edilen sığınak, depo ve barınaklarda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanan çok miktarda malzeme, çadır, örgütsel afiş ve doküman da ele geçirildi.