Gündem 11 terörist etkisiz hale getirildi! PKK’nın lojistik sorumlusu öldürüldü

11 terörist etkisiz hale getirildi! PKK’nın lojistik sorumlusu öldürüldü

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyine 13 Temmuz’da düzenlenen hava harekâtında öldürülen üç teröristten birinin PKK’nın lojistik sorumlusu Hasan Çakmak olduğu tespit edildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Irak’ın kuzeyi ile Şırnak ve Siirt’te yapılan hava harekatları ve yapılan operasyonlarda da 11 terörist öldürüldü.

11 terörist etkisiz hale getirildi PKK’nın lojistik sorumlusu öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada “Delil Karakoçan” kod adlı Hasan Çakmak’ın da aralarında bulunduğu üç teröristin, silah, mühimmat ve uyuşturucu alışverişi esnasında hava harekâtıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Etkisiz hale getirilen diğer örgüt üyelerinin “Hamza” ve “Zanya” kod adlı teröristler olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

11 terörist vuruldu

Harekâta ilişkin TSK’nın twitter hesabından paylaşılan görüntülerde, uyuşturucu alışverişi sırasında bir aracın tam isabetle vurulduğu anlar yer aldı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütüne 1995’te katılan, “Delil Karakoçan” kod adlı terörist, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan ve Zap bölgelerinin sözde lojistik sorumlusuydu ve bu bölgedeki her türlü silah, mühimmat, uyuşturucu ve yiyecek aktarımlarının, sevkiyatının koordinatörlüğünü yapıyordu.Yerleri tespit edilen teröristler, hava harekâtıyla yeni bir sevkiyat sırasında kullandıkları araç ve malzemelerle etkisiz hale getirildi.

Twitter üzerinden yapılan bir başka açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyindeki Kandil ile Şırnak’ın Uludere ve Siirt’in Eruh ilçesi kırsalındaki terör hedeflerine 17, 18 ve 19 Temmuz’da hava harekâtları düzenlendi. Hava harekâtlarında, 11 bölücü terör örgütü mensubu silahlarıyla etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Kadın terörist teslim oldu

Şırnak’ta İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün aile destekli ikna çalışmaları sonucunda da bir kadın terörist teslim oldu. Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG adına faaliyet gösteren kadın teröristin, örgüte 2014 yılında kent merkezinden katıldığı öğrenildi.

İHA ile tespit edildiler

Şırnak, Uludere’de Andaç bölgesi kırsalında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yürütülen çalışmalarda, saldırı hazırlığında olan PKK’lı teröristler tespit edildi. Bölgeye düzenlenen hava harekatında söz konusu beş terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak Valiliği, bölgede komando birlikleriyle başlatılan operasyon sonucunda biri sağ olmak üzere iki teröristin daha etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Açıklamada, “Etkisiz hale getirilen teröristeler ait; 4 AK-47 Kaleşnikof tüfek 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 adet Glock tabanca, 1 adet susturucu ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Bölgede operasyona kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.