Ebeveyn 11 yaşındaki engelli kıza korkunç işkence

11 yaşındaki engelli kıza korkunç işkence

10.06.2016 - 10:17 | Son Güncellenme:

İngiltre'de 11 yaşında ve bedensel engeli olan küçük kız, yanında bir yetişkin olmadan 60 saat gözaltında tutuldu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bununla da bitmeyen ve bir çok işkenceye maruz kaldığı söylenen küçük kızın annesi korkunç olayı anlattı...

11 yaşındaki engelli kıza korkunç işkence

İngiltere'de 11 yaşındaki nörolojik rahatsızlığı olan küçük kız çocuğunun, yanında yetişkin olmadan 60 saat gözaltında tutulduğu, ayrıca belirli tarihler aralığında 3 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı. Annesi, bacakları da bağlanan engelli kızının 'küçük düşürücü, barbarca bir muameleye' maruz kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yanında bir yetişkin olmadan 60 saat gözaltı
Sussex polisi tarafından bazı küçük suçlarla ilgili olarak gözaltına alınan çocuğun yanında bir yetişkin olmadan 60 saat gözaltında tutulduğu belirtiliyor.

3.tutuklanması
Polisle ilgili şikayetleri değerlendiren bağımsız komisyonun raporunda adı sadece 'Çocuk H' olarak geçen küçük kızın 2 Şubat - 2 Mart 2012 tarihleri arasında üç kez tutuklandığı bildirildi.

Tutuklandığı dönemde çocuğa henüz teşhis konmamış olduğu da kaydediliyor. Ancak annesi polislere kızında 'otistik spektrum bozukluğu' olduğuna inandığını söylediğini belirtiyor.

Buna rağmen çocuğun iki kez sabaha kadar yanında ebeveynlerinden biri ya da kendisini destekleyecek bir sosyal hizmet görevlisi olmadan hücreye kapatıldığı bildirildi.

Anne: ''Kabus gibi bir olay''
Anne, olayın hem kızı hem kendi için bir kabus gibi olduğunu söylüyor.

Küçük çocuğun ihtiyaçları karşılanmamış
Olayı ele alan komisyonun üyelerinden Jennifer Izekor, "Çocuğun engelli olmasından kaynaklanan davranış bozuklukları olduğu açıksa da, Sussex polisi çocuğun ihtiyaçlarına cevap verememiş" dedi.

Haberin Devamı

Izekor, yapılan soruşturma sırasında polisin, ileride aralarında yapılabilecek görüşmeleri kolaylaştırmak için çocuğun ailesiyle temasa geçmesinden memnunluk duyduğunu kaydetti.

Polislerden bir kısmı emekli oluken bir kısmı da idare işlem görüyor.
Çocuğun yanında bir yetişkin olmadan alıkonmasında rolü olan iki polisin o zamandan bu yana emekliye ayrıldığı, altı polis memuru hakkında da idari işlem yapıldığı bildiriliyor.

Ayrıca üç polis memuruna da disiplin cezası verildi.

sondakika