Eğitim 12 Aralık ehliyet sınav sonuçları açıklandı - Tıkla Sorgula

12 Aralık ehliyet sınav sonuçları açıklandı - Tıkla Sorgula

21.12.2015 - 09:40 | Son Güncellenme:

2015 yılının son sınavı olan 12 Aralık ehliyet sınavının sonuçları açıklandı. Heyecanla sınav sonuçlarını bekleyen sürücü adayları ehliyet sınavı sonuçlarını haberimizde yer alan linklere tıklayarak kontrol edebilirler. İşte ehliyet sınav sonuçları

12 Aralık ehliyet sınav sonuçları açıklandı - Tıkla Sorgula

Motorlu taşıt kullanmak isteyen vatandaşların ehliyet almaları gereklidir. Ehliyet alabilmek içinde ehliyet kurslarına başvurmanız gereklidir. Ehliyet kurslarına başvuran sürücü adayları ehliyet alabilmek için kursta bazı dersler görmektedir. Kurs süresince bu dersleri gören sürücü adayları kurs eğitimi bittikten sonra Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği motorlu taşıtlar ve sürücü sınavına girmelidir. Bu sınavda kursta aldığınız derslerden sorular karşınıza gelecektir. 3 bölüm olan bu sınavdan her bölümden 70 ve üzeri not almalısınız. 70 ve üzeri not alan sürücü adayları artık son sınav olan ehliyet sınavına girmeye hak kazanırlar. Ehliyet sınavından da geçer not alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanabilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde çeşitli ehliyet türleri bulunmaktadır. Bu ehliyet türlerine göre de bazı yaş sınırları vardır. Mesela motor ehliyeti almak isteyen sürücü adayları 17 yaşını doldurmuş olması gerekirken otomobil ehliyeti almak isteyen sürücü adaylarının da 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir. Ağır vasıta araçlarının ehliyetini almak için ise 22 yaşınızı doldurmanız gereklidir. Yaş şartını sağladıktan sonra bazı belgeleri alarak ehliyet kurslarına başvurabilirsiniz. Vesikalık fotoğraf, sabıka kaydı ve sağlık raporu belgelerini tamamladıktan sonra istediğiniz sürücü kursuna başvurabilirsiniz. Ehliyet kursunda 3 ana ders verilmektedir. Motor araç ve gereçleri, trafik kuralları ve ilk yardım derslerini kurslarda aldıktan sonra bu derslerden sınava girersiniz. Ehliyet sınavında bu 3 bölümden de 70 puan ve üzeri not almalısınız. Bu 3 bölümden de 70 puan ve üzeri not alan sürücü adayları Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu motorlu taşıtlar ve sürücü adayları sınavını geçmiş olur ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Direksiyon sınavında ise aracınızı istop ettirmemeniz gereklidir ve park etmeniz gereklidir. Bu şartları yerine getirdikten sonra direksiyon sınavından da geçmiş olursunuz ve ehliyet almaya hak kazanırsınız.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının sürücü adayları için yaptığı yazılı sınava geçmiş yıllarda çıkan sorular ile çalışabilirsiniz. Genellikle aynı tip sorular sorulan bu yazılı sınavda geçmiş sınav sorularına çalışan sürücü adayları başarılı olmuştur. Geçmiş yıllarda çıkan yazılı sınav sorularına da internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine giriş yapılmalıdır. Ana sayfada yer alan sınavlar bölümünü seçtikten sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıt sürücü adayı sınav duyuruları seçilmelidir. Açılan sayfada geçmiş sınav soru ve cevapları bulunur. Hangi yıl ve hangi ayın geçmiş sınav soru ve cevaplarını istiyorsanız buradan seçerek o sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Bu bölümde ayrıca sınav sonuçları da yer almaktadır. Son olarak 29.08.2015 tarihinde yapılan sınavın sonuçları yer almaktadır. 10 kasım 2015 günü yapılan sınavın ise soru ve cevapları açıklanmıştır. Bu sayfada yer alan 10.10.2015 tarihli motorlu taşıtlar sürücü adayları sınavı soru ve cevapları seçeneğini seçerek soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz.