Eğitim 12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

16.12.2015 - 14:29 | Son Güncellenme:

12 Aralık 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavının soruları ve cevapları açıklandı . Sürücü adayları heyecanla ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Ehliyet sınav soru ve cevaplarına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Bir araç sahibi iseniz ve bu aracınız ile trafiğe çıkmak istiyorsanız ilk olarak sahip olduğunuz araç sınıfına göre ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer ehliyetiniz yok ve trafiğe çıkıyorsanız bunun yaptırımı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ehliyet sahibi olmak içinse Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı olarak eğitim veren ehliyet kurslarına başvuruda bulunabilirsiniz. Motorlu taşıt kullanmayı bilseniz dahi yasal olarak trafiğe çıkabilmeniz için bir ehliyet kursuna kayıt olmanız ve devamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordine etmiş olduğu sınavları geçmeniz gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan bu ehliyet kurslarında kursiyerlere birtakım eğitimler sunulmaktadır. Ehliyet kurslarında kursiyerlere yönelik olarak, trafik kuralları, işaretleri ve levhaları hakkında eğitim sunulurken, bu eğitimlere ek olarak, ilk yardım teknikleri ve genel motor bilgisi gibi teknik eğitimler de sunulmaktadır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet sınav sonuçları yazılı sınav tarihinden itibaren 10 gün içerisinde açıklanıyor.

Ehliyet almak için en önemli şart ise alacağınız ehliyet sınıfının yaş sınırını doldurmaktır. A1, A2, F ve H sınıfı ehliyet almak isteyenler 17 yaşını doldurması lazımdır. 17 yaşını dolduranlar bu ehliyetlere başvurabilirler. Normal otomobil ehliyeti yani B ve G sınıfları için ehliyet almak isteyen vatandaşlar ise 18 yaşını doldurması gerekmektedir. C, D ve E sınıfı ehliyet almak isteyen vatandaşlar ise 22 yaşını doldurması gerekmektedir. Ehliyet kurslarına başvuran vatandaşlar kurslardan motorlu taşıt dersleri, trafikte ne yapmaları gerektiği ve ilk yardım dersi gibi dersler almaktadır. Kurslarda yer alan temel dersler ise trafik kuralları, trafik işaretleri, motor ve ekipmanları kullanmayı, ilkyardım yöntemleri ve kurallarıdır. Kurs süresi bittikten sonra sürücü adayları aldıkları bu derslerden yazılı bir sınava girmektedir.

Haberin Devamı

En son yapılan ehliyet sınavı ise 12 Aralık 2015 günü yapılmıştır. Ehliyet sınavlar iki farklı aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalardan ilki kursta aldığınız eğitimin derecesini ölçen sınav Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılacak yazılı sınavdır. Bu sınavda araç motor bilgisi, trafik kuralları bilgisi ve sağlık yani ilk yardım bilgisi test edilecektir. Bu sınavlardan başarılı olmak içinse en az 70 puan almanız gerekmektedir. 70 puan ve üstü aldığınız takdirde ise ikinci aşamaya yani uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Uygulama aşamasında ise sizden ehliyet almak istediğiniz sınıfa uygun olan aracı trafik kurallarına uygun bir şekilde sürmeniz istenecektir. Bu bölümde de başarılı olduktan sonra sizde ehliyet sınavını geçmiş olur ve ehliyet almaya hak kazanırsınız.