Edirne "12. İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar" Etkinliği

"12. İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar" Etkinliği

18.05.2017 - 11:48 | Son Güncellenme:

.

12. İstanbulun Fethi Edirneden Başlar Etkinliği

EDİRNE (AA) - Anadolu Gençlik Derneği'nce "İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar" etkinliği düzenlenecek.

Haberin Devamı

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, yaptığı yazılı açıklamada, etkinliğin 12.'sini düzenleyeceklerini belirtti.

Etkinliğin her yıl olduğu gibi Tophane bayırında 20 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00'da düzenleneceğini ifade eden İriş, şunları kaydetti:

"Bizler 2006 yılından beri, milletimizin hislerine tercüman olarak, İstanbul'un fethini Edirne'den başlayarak kutluyoruz. Sultan Fatih'in fetih yoluna çıkışını sembolize eden 'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' programını, tarihi top dökümhanelerinin bulunduğu yerde, Tophane bayırındaki heykelin yanından başlatacağız. Fetih Yürüyüşü adını verdiğimiz programda, önde temsili olarak atı üzerinde Fatih Sultan Mehmet Han, arkasında da mehter takımı ve yürüyüş korteji olmak üzere, Sultan Fatih heykeli ve şahi toplarının bulunduğu alana kadar yürüyeceğiz. Buradaki program ise Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra, Edirne Mehteri'nin konseri olacak. Şerefli tarihimizin en parlak olaylarından birisi olan İstanbul'un fethinin 565. yılında yeni bir dönem başlatmanın şuur ve heyecanı ile yapacağımız etkinliğin, Edirne'mize hayırlı olmasını diliyor ve tüm halkımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz."