Tunceli 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü

09.03.2018 - 16:33 | Son Güncellenme:

.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Sonel, mesajında, İstiklal Marşı'nın milletin diriliş destanı olduğunu ve Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden ecdadın ortak duygusu ve inancının sembolü olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın, Anadolu'da tüten son ocağa, alınan son nefese, istiklal elde edilinceye ve hürriyet kazanılıncaya kadar mücadele azminin ifadesi ve Türk milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadele kararlılığının ilanı olduğunu bildiren Sonel, "Türk milletinin kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı topyekün verdiği bir savaş ile milli benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un muhteşem mısralarıyla ebedileşmiştir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Sonel, mesajında şunları kaydetti:

"İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız. Bugün bizlere düşen görev, bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmak, ülkemizi Büyük Önder Atatürk’ün koyduğu hedeflerin ötesine taşıyabilmektir. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma gününde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bu destanı yazdıran tüm şehitlerimizi ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha minnet, şükran ve sonsuz rahmetle anıyorum."