Ekonomi 124 Spider Türkiye'de tanıtıldı

124 Spider Türkiye'de tanıtıldı

21.10.2016 - 21:27 | Son Güncellenme:

FİAT Düzce Bayisi Simge Otomotivin açılış töreninde yeni 124 Spider otomobili, Türkiye'de ilk defa tanıtıldı. Türkiye'nin 'Hacı Murat' olarak tanıdığı Murat 124'ün şasesine oturtularak üretilen 124 Spider Türkiye'de ilk kez görücüye çıktı.

124 Spider Türkiyede  tanıtıldı

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Çimen, "Geçen yıl Koç topluluğu olarak kombine ciromuz 144 milyar liraya ulaştı. Bu ciro ülkemizin gayrisafi milli hasılasının yüzde 7'sine karşılık gelirken kombine ihracatımız ise Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 9'una teşkil ediyor" dedi.

FİAT Düzce Bayisi Simge Otomotiv'in Üçköprü mevkisindeki yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Toplantıda konuşan Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Çimen, "Topluluğumuzun çatısı altında Tofaş, Ford Otosan, Türk Traktör, Otokoç, Avis ve Budget gibi kuvvetli sanayi aynı zamanda da ticaret şirketlerimizden oluşan çok geniş bir portföyümüz var. Türkiye'de geçen yıl araç üretiminin yüzde 46'sını şirketlerimiz yaptı. Yaklaşık 660 bin tane üretim yaptık. Dünya ölçeğinde de oldukça önemli bir sayı. Ürettiğimiz 660 bin aracın 440 binini dünyanın dört bir yanına ihraç ettik. Yurt içinde yüzde 25 pazar payına sahibiz. 11 markaya üretim yapıyoruz. 10 marka için yurt içinde satış ve satış sonrasında hizmet veriyoruz. Geçen yıl grup şirketlerimiz sadece otomotiv grubunda 35 milyar dolar ciro yaptı. 25 bin kişiye de istihdam sağladık. Otomotiv şirketlerimizin piyasa değeri toplamda 10 milyar doları buldu. Otomotiv işimizin içerisinde TOFAŞ çok önemli bir yer tutuyor. Son dönemde tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdi. Ticari araç piyasasında yepyeni bir segment yaratan ve Türk otomotiv sektörünün üretim merkezi olmasına öncülük eden Doblo modeli yenilendi. Amerika'ya ihracatına 2014 yılında başlandı. Doblo'yu yine TOFAŞ'ın ürettiği Egea modeli aracımız izliyor. Bu iki aracımızın dışında Türkiye'den Amerika'ya ihraç edilen başka aracımız yok. 5 yıllık dönemde otomotiv işimizin toplamına baktığımız zaman, 5,7 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Bu ürünleri üretmek, dizayn etmek ve geliştirme yetmiyor bunları tüketiciyle buluşturacak çok güçlü bir bayi ağına sahip olmak zorundasınız." diye konuştu.

Açılışın ardından plazayı gezen protokol üyelerine sürpriz hazırladığını belirten Simge Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu, FİAT'ın Murat 124'ün şasesine oturtarak ürettiği efsane otomobili 124 Spider'ın yeni kasasını tanıttı.

Haberin Devamı

Durdu, İtalya'dan kargo uçağı ile getirilen ve Türkiye'de ilk defa tanıtılan aracın yakın zamanda satışa sunulacağını açıkladı.

124 Spider adı ile piyasaya sürülecek tek kapı ve çift kişilik aracın, üstü de açılabiliyor.