Gündem 13 DEAŞ hedefi, fırtına obüsleriyle vuruldu: 5 ölü

13 DEAŞ hedefi, fırtına obüsleriyle vuruldu: 5 ölü

14.06.2016 - 08:21 | Son Güncellenme:

DEAŞ terör örgütü tarafından Suriye’den Türkiye’ye atış yapma hazırlığında olan 13 hedef, sınırda mevzilenmiş Fırtına obüsleriyle vuruldu.

13 DEAŞ hedefi, fırtına obüsleriyle vuruldu: 5 ölü

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; DEAŞ terör örgütü tarafından Suriye’den Türkiye’ye 13 Haziran 2016 tarihinde atış yapma hazırlığında olduğu sınırda konuşlu hedef tespit sistemleriyle belirlenen 13 DEAŞ terör örgütü hedefine, sınırda mevzilenmiş olan Fırtına obüsleriyle atış yapıldı. Ayrıca, Koalisyon uçakları ile de 2 hava harekatı düzenlendi.

Haberin Devamı

Yapılan atışlar ve hava harekatları neticesinde; ilk belirlemelere göre 5 DEAŞ terör örgütü mensubunun öldürüldüğü, DEAŞ’a ait 2 silahlı araç, 8 bina, 3 havan mevzii ve 1 Savunma mevziinin imha edildiği öğrenildi.

ŞEMDİNLİ MİRGESAV KIRSALI VE KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI

Kuzey Irak'a ve Şemdinli Mirgesav kırsalına hava harekatı düzenlendi. Teröristlerin sığınakları ve barınakları imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ın Kandil ve Hakurk bölgeleri ile Şemdinli'nin Mirgesav bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarla hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, 13 Haziran 2016 tarihinde 17.00-17.15 saatleri arasında Hakkari ili Şemdinli İlçesi Mirgesav kırsalı bölgesine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendiği belirtilerek, bölgede tespit edilen dokuz hedefin (Teröristlerin barındıkları sığınak ve barınaklar) ateş altına alınarak imha edildiği kaydedildi. Bölgedeki hasar ve zayiat çalışmalarının devam ediği ifade edilerek görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.

Haberin Devamı

KANDİL VE HAKURK BÖLGELERİNE İCRA EDİLEN HAVA HAREKÂTI

Ayrıca, 13 Haziran 2016 tarihinde 19.34-20.39 saatleri arasında Irak kuzeyi Kandil ve Hakurk bölgelerine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendiği ifade edildi. Bölgede tespit edilen beş hedefin (Teröristlerin barındıkları sığınak ve barınaklar) ateş altına alınarak imha edildiği kaydedilerek görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri belirtildi.

Yazarlar