Gündem 13 Şubat ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

13 Şubat ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

21.02.2016 - 13:16 | Son Güncellenme:

2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 Şubat Cumartesi günü yapıldı. 15 Şubat Pazartesi günü sınav sorularının açıklanması rağmen sınav sonuçları hala açıklanmadı. Detayları haberimizde.

13 Şubat ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı

18 yaşını dolduran kız, erkek eğitim öğretim hayatını bitiren, ya da herhangi bir nedenle ehliyet almak isterler. Hayatlarının çoğu zamanında işlerine yarayacak olan bu ehliyeti en kısa zamanda çıkarmak önemlidir. Toplu taşıma araçlarında harcanılan zaman ve konforsuzluk artık küçük büyük herkesin sorunu olmuştur. En ufak bir araç sahibi bile olunsa kendi aracınla gideceğin yerlere gitmek en rahat ve en güvenilir tercihtir. Ülkemizde artan trafik kazaları ile beraber arık ehliyet alma işlemi de daha tertipli ve seçici olacaktır. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen sınavlar daha zorlayıcı olacağı vatandaşları daha da çok gözden gececiği 2016 yılına girerken ilgili görevliler tarafından duyuruldu.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2016 yılı şubat ayında ise ilk ehliyet yazılı sınavı gerçekleştirildi. 13 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen bu sınava çok fazla katılım oldu. Bu sınava girmek için adaylar öncelikle bazı aşamaları yaptılar. Öncelikle ehliyet almanın bazı sorumluluklar vardır. Bunun için ilk koşulu olan yazılı sınavdan 70 puanı almaktır. Yazılı sınava girmek isteyen vatandaşlar devletin merkez bankalarının ATM’lerine kartsız işlemi seçerek ‘’Sınavlar’’ kısmından motorlu araçlar sınav ücreti bölümüne 60 TL olan Ehliyet Sınavı ücretini yatırmaları gerekir. Geçtiğimiz ocak ayı içerisinde bu ücretler yatırılmış ve de ehliyet almak isteyen adaylar yazılı sınava girişlerini gerçekleştirmişlerdir. En az 70 puanını alan adaylar ise bir sonraki ay direksiyon sınavına girebilme hakkına sahip olacaklar. Direksiyon sınavına girecek olan vatandaşlar ise sınav tarihlerine kadar 160 lira olan sınav ücretini ödemeleri gerekir. Belirlenen sınav tarihinden en geç iki hafta öncesine kadar bu ücretleri yatırmak önemlidir. Çünkü aksi takdir ehliyet alabilmek için sınavlara giremezler. bu sınav ücretlerini yatırmış olmanız gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitelerini kullanarak bu ücretlerin son yatırma tarihlerini en güncel şekilde öğrenebilirler.

Zorlu sınav şimdilik bitmiş gözler sınavın sonucuna çevrilmiştir. Direksiyon sınavına girebilmek için bu sınavın sonucu oldukça merak uyandırır. Ehliyet Sınavının Soruları ise internet ortamında yayılmış ve doğru cevapları ile beraber verilmiştir. Sizler de kendi yaptığınız sonuçları bu şekilde karşılaştırabilirsiniz. 70 puanının altında kalan adaylar direksiyon sınavına giremeyecek yeniden yazılı sınava başvurmaları gerekecektir. Bu nedenle sonuçların açıklanması dört gözle beklenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıla açıklamalarda ise bu sınavın sonuçları sınav olunan tarihten on beş gün sonra belli olacağı duyurulmuştur. Artık ileri gelişmelerle sistemde hazırlanan bir sınava Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlansa bile sınavların sonuçları daha kısa bir zaman diliminde okunur. Böylece bizler aylarca sonuç beklemek yerine birkaç hafta bekleyerek merakımızı gidermiş oluruz. Geçtiğimiz hafta da yapılan bu Ehliyet Sınavının Sonuçları muhtemelen şubat ayının son haftası internet sistemi üzerinden belli olur. İnternete erişim sağlayarak sonuçlar açıklandığında sizler de kolaylıkla sonucunuzu öğrenebilirsiniz.