İstanbul 14. GAZİANTEP YİYECEK ŞENLİĞİ KADIKÖY’DE BAŞLADI

14. GAZİANTEP YİYECEK ŞENLİĞİ KADIKÖY’DE BAŞLADI

20.09.2014 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

14. GAZİANTEP YİYECEK ŞENLİĞİ KADIKÖY’DE BAŞLADI

Baklavasıyla ve fıstığıyla dünyaya ün salan Gaziantep, Kadıköy’e geldi. Baklavaların açıldığı, kebapların piştiği, yöresel oyunların sergilendiği “Gaziantep Yiyecek Şenliği”, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerinin ve kültürünün tanıtıldığı 14. Gaziantep Yiyecek Şenliği, Kadıköy’de başladı. Selami Çeşme Özgürlük Parkı’nda başlayan şenlik kapsamında kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya ün salan Gaziantep tanıtıldı. İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından organize edilen şenlikte bir yandan baklavalar açılırken, bir yandan da kebaplar pişirildi. Yöresel kıyafetler ile davul zurna eşliğinde oynanan halk oyunu ise vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
“MEMLEKET ÖZLEMİNİ GİDERMEK İÇİN FESTİVAL DÜZENLEDİK”
İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep’in kültürünü ve mutfağını İstanbullulara tanıtmak istediklerini belirterek, “İstanbul’da yaşayan Gazianteplilerin memleket özlemini gidermek için festival düzenledik. Gaziantepli olmayanlara Gaziantep kültürünü tanıtmak, yaşatmak istedik. Hem alışveriş yapabilecekler hem de Gaziantep’in lezzetlerini tadabilecekler. Buraya gelen insanlar bugün fiyatlar tanıtım amaçlı olduğu için daha düşük olacak. En az 100-150 bin porsiyon kebap vereceğiz. Yalnız kebap değil, baklavası, Gaziantep’in sulu yemeği, bütün yemek kültürünü hem görebilirler hem de tadabilirler” dedi.