Geri Dön

14 Kasım günün menüsü ( Vejetaryen yiyecekler )

14 Kasım günün menüsü bugün vejetaryenler için hazırlandı. 14 Kasım günün menüsü lezzetleri beslenmelerinde seçici olan vejetaryenlere ziyafet niteliğinde tariflerle dolu. İşte 14 Kasım günün menüsü…

14 Kasım günün menüsü ( Vejetaryen yiyecekler )

Vejetaryenler için bazen sofra hazırlamak sıkıntı yaratabilir. Ne pişireceğim derdine son vermek için 14 Kasım günü menüsü lezzetlerinde bugün vejetaryen yiyeceklere yer verdik. Değişik lezzetlere yer veren ve yemek pişirmeyi ekstra kolaylaştıran, zevkli hale getiren 14 Kasım günü menüsü tariflerimiz şimdide vejetaryenlerin yanında…

Haberin Devamı

Vejetaryen nedir?
Vejetaryeni kısa bir şekilde açıklamak gerekirse et, balık ve kümes hayvanlarıyla bunlardan elde edilen yumurta, süt ve bal gibi hayvansal gıdaları da yemeyen kişilere denir. Bazı vejetaryenler hayvansal gıdaları (yumurta, bal süt…) yerken veganlar hayvanları ve hayvanların ürettiği hiçbir ürünü tüketmezler…

Vejetaryenler ne yer?
Yemeyi reddettikleri hayvansal gıdalardan alamadıkları proteini bir şekilde almaları gerektiği için özel beslenme programları yaparlar. Ceviz, fındık, bazı bitkilerin tohumlarında, baklagiller, tahıllarda bulunan proteinden faydalanırlar. Bunun dışında meyve ve sebzenin her türlüsünü yerler.

14 Kasım günün menüsünde vejetaryen için neler var?


Karalahana çorbası tarifi

Haberin Devamı


Fırında parmesanlı kuşkonmaz

Zeytinyağlı elma dolması


Sebzeli mantar sote tarifi

Vejetaryenler için şahane bir tatlı
İçinde yumurta tereyağı gibi malzemeler olmadan tatlı yapmak neredeyse imkansız. İşte vejetaryenler için özel olarak hazırladığımız muzlu bademli barlar...


Muzlu bademli bar malzemeleri

1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf kepeği
½ su bardağı öğütülmüş keten tohumu
½ yemek kaşığı tarçın
½ yemek kaşığı kabartma tozu
½ yemek kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı kaya tuzu
1/2 su bardağı şekersiz elma püresi
1/3 su bardağı akçaağaç şurubu
1/4 su bardağı badem ezmesi
2 tane muz



Muzlu bademli bar nasıl yapılır?
Bir kabın içinde un, keten tohumu,tarçın , yulaf kepeği, ,k.tozu,karbonat,kaya tuzu yavaşça karıştırın. Daha önce çatalla ince ince ezdiğiniz muzu elma püresi, akçaağaç şurubu, badem ezmesi ile karıştırın.

Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu iki karışımı yavaşça karıştırın.

İster bu karışımları top halinde isterde fırın tepsisine sererek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber