Osmaniye 14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

14.03.2018 - 18:53 | Son Güncellenme:

.

14 Mart Tıp Bayramı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kentte yürüyüş düzenlendi.

Haberin Devamı

Adnan Menderes Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki oda binası önünde toplanan hekimler, valilik binasına kadar yürüdü.

Osmaniye Tabip Odası Şube Başkanı Asu Kaya Gedik'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından hekimler saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Gedik, burada yaptığı açıklamada, günde 80-100 hastaya hizmet verdiğini belirttiği doktorların, hastalarını sağlığına kavuşturmak için kendi sağlığından fedakarlık gösterip ailelerinden ve hayatlarından zaman çaldığını belirtti.

Hekimlerin karşılaştığı sorunlar ve çalışma koşullarına da değinen Gedik, şunları söyledi:

"Memnuniyetsiz, sistemden hep daha fazlasını talep eden, tatmin olmayan, olmak istemeyen kitlelerce tehdit, şantaj, sözlü ve fiziksel taciz, darp ve en nihayetinde öldürülüyoruz. Biliyoruz ki, toplumun sağlığını korumak, bireyi hasta olmadan koruyabilmekle olur. Hastalıktan korumak, tedavi etmekten daha kolay, daha doğal, daha ucuz ve olması gerekendir. Biz sağlık çalışanları nöbetlerle, çalışma şartları itibarıyla, sürekli olarak hastalarla ve hastalıklarla yaşıyoruz. Bu ağır şartların bize getirdiği tükenmişlik ve yıpranmışlığın artık bize yansımasını, yıpranma payını istiyoruz."

Haberin Devamı

Ayrıca Gedik, emekliliğe yansıyacak güvenceli bir ücretlendirme sistemi arzuladıklarını da sözlerine ekledi.