Samsun 14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

15.03.2018 - 10:53 | Son Güncellenme:

.

14 Mart Tıp Bayramı

SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesinde Türk Halk Müziği Korosu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla konser verdi.

Haberin Devamı

Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu ile sağlık çalışanlarının oluşturduğu Mavi Kod Orkestrası'nın sahne aldığı programda sağlık çalışanları, doyasıya eğlendi.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Mehmet Kılınç, Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, hekimliğin özveri isteyen bir meslek olduğuna işaret etti.

Hekimliğin Türkiye'de en çok ihtiyaç duyulan meslek grubu arasında bulunduğunu belirten Kılınç, "Çağrıldığında mesaiye koşan, hafta sonu veya gecesi olmayan meslektaşlarımız vatandaşımıza hizmet etmektedir. Maalesef sağlıkta görmek istemediğimiz bazı şiddet olayları da ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda Samsun’da iki meslektaşımız hasta yakını tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. İnşallah bunlar bir daha yaşanmaz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Solo ve koro şeklinde türkülerin seslendirildiği programda şiirler de okundu.

Programa, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Karakuş ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.