Gündem Ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı?

Ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı?

15.05.2016 - 13:02 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınavı soruları sınava giren adayların yanı sıra bir sonraki sınavlara girecek adaylar için de önemlidir. Ehliyet sınavı soruları sınavdan sonra merak konusu oldu. Peki Ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı? Detayları haberimizden takip edebilirsiniz...

Ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı

Motorlu bir araç ile trafiğe çıkmak istiyorsanız eğer ehliyetinizin olması gereklidir. Ehliyetsiz trafiğe çıkmak trafik kurallarına aykırıdır. Eğer trafiğe çıkmak istiyorsanız ehliyet sahibi olmanız gereklidir. Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları ülkemizde bulunan ehliyet kurslarına başvurarak kurslara yazılabilir ve belli bir ders dönemini geçirdikten sonra ehliyet sınavına girerler başarılı olan sürücü adayları da ehliyet almaya hak kazanabilirler. Bir çok ehliyet türü bulunmaktadır. Sizin sürmek istediğiniz araç tipine göre çeşitli ehliyet tipleri vardır. Her ehliyetinde bir yaş sınırı bulunmaktadır. Motor ehliyeti almak isteyen sürücü adaylarının 17 yaşını doldurması gereklidir. Normal araç ehliyeti yani b türü ehliyet almak isteyen sürücü adayları da 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir. Ağır vasıta ehliyet almak isteyen sürücü adayları da 22 yaşını tamamlamış olması gereklidir. Ehliyet kurslarına başvuruda bulunmak için de bazı belgeler gereklidir. Gerekli olan en önemli belgelerden birisi diplomadır. Diğer gerekli olan belgelerden bazıları da sabıka kaydı, vesikalık fotoğraf ve sağlık belgesidir. Bu belgeleri tamamlayan kişiler Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ehliyet kurslarına başvurabilir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2016 yılında yapılan son sınav 14 Mayıs cumartesi günü gerçekleştirildi. Ehliyet almak artık eskisi kadar basit değil. Milli Eğitim Bakanlığı’nın getirmiş olduğu yeni düzenlemeler ile stajyer sürücü dönemi başlamıştır. Bu dönem 2016 senesinde yapılan ilk sınavdan itibaren de geçerli olacaktır. Ehliyet alabilmek için ilk olarak yazılı sınava girmeniz gereklidir. Bu yazılı sınavda 3 ana bölüm bulunmaktadır. Trafik, motor ve ilk yardım derslerinden toplam 50 soruluk bir sınava girersiniz. Bu 3 dersten de 100 puan üzerinden 70 puan almanız gereklidir. 70 puan ve üzerinde puan alan sürücü adayları ehliyet sınavının yazılı sınavını başarı ile geçmiş olur. Yazılı sınavı geçen sürücü adaylarının artık yapması gereken direksiyon sınavına girmeleridir. Direksiyon sınavından da 70 puan ve üzeri puan alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanabilirler. Son yapılan ehliyet sınav 14 Mayıs günü gerçekleştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu bu sınavın soru ve cevapları da internet üzerinden yayınlanmıştır. Sınava giren öğrenciler bu soru ve cevaplara bakarak sınav sonucu hakkında bilgi sahibi olabilirler. Ehliyet sınavının soru ve cevaplarına internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Ana sayfada yer alan sınavlar bölümünü seçtikten sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıt sürücü adayı sınav duyuruları seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfada yapılan sınav ile ilgili tüm duyurulara ulaşabilirsiniz. Son yapılan sınavın soru ve cevaplarına da bu bölümden ulaşabilirsiniz. Sınavın sonuçları açıklandığı zamanda bu sayfadan sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz.