Geri Dön
15. Bodrum Müzik Festivali'ne kadınlar damga vuracak

15. Bodrum Müzik Festivali'ne kadınlar damga vuracak

Bu yıl 15.si düzenlenecek olan Bodrum Müzik Festivali bugün başladı. Türkiye'de merkezinde klasik müziğin yer aldığı festivallerden biri olan 15. Bodrum Müzik Festivali'nin açılışını genç orkestra şefi Nil Venditti'nin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ve ünlü piyanist Fazıl Say gerçekleştirecek. Festivalin genelinde önemli yıldızların yer aldığını belirtmekte fayda var. Üstelik festival programında bu yıl kadın müzisyenlere pozitif ayrımcılık takdire şayan.

İhsan Dindar
İhsan Dindar

Yolculuğuna Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali olarak başlayan ancak daha sonra hem kapsamını hem de vizyonunu geliştiren Bodrum Müzik Festivali 15. yılıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Tuğçe Tez'in direktörlüğünü üstlendiği festival, merkezinde klasik müzik olmakla beraber farklı türlere de göz kırpıyor.

Haberin Devamı


Dünyanın en eski kentlerinden biri olarak bilinen ve Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan Halikarnasos Mozolesi'ne ev sahipliği yapan Bodrum, son yıllarda deniz, kum, güneş konseptli tatil anlayışının dışında kültür sanatla da adını duyurmaya başladı. Bodrum Müzik Festivali'nin de bu noktada önemli bir yere sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Festivalde kimler sahne alacak?


Bodrumluları müzikle buluşturmanın yanı sıra festivalin takdir edilmesi gereken bir de sosyal sorumluluk yönü de bulunuyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de Bodrum Müzik Festivali'nden elde edilecek olan tüm bilet gelirleri otizmli çocukların eğitimi için harcanacak. Bu bilgilerden sonra 22-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde kimlerin sahne alacağına biraz değinelim.
Başlangıçta da belirttiğim gibi festivalin açılışında genç kadın şef Nil Venditti yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, Fazıl Say'a eşlik edecek. Tıpkı diğer günlerde olacağı gibi bundan da konser mekanı D-Marin Turgutreis. Geleceğin orkestra şeflerinden biri olarak görülen ve Claudio Abbado adına verilen ödüle hak kazanan genç şef Nil Venditti'yi de izlemek festivalin özel anlarından biri.

Haberin Devamı


Festvalin ikinci gecesinde ise sahneye son yıllarda adını sıklıkla duyurmaya başlayan İspanyol çellist Pablo Ferrandez ve ona eşlik edecek olan İbrahim Yazıcı yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası çıkacak. Konserin bir özel yanı da Fazıl Say'ın bestelediği dördüncü senfoni olan Umut Senfonisi'nin Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapması olacak.
Festivalin yıldız isimlerinden bir diğeri de Ksenija Sidorova. Letonya doğumlu akordeon sanatçısı 15. Bodrum Müzik Festivali kapsamında 24 ve 25 Ağustos'ta sahne alacak. İlk gün Olten Filarmoni'nin eşlik edeceği akordeon ustası ünlü tango eserlerinden oluşan bir repertuarla müzikseverlere erişecek. Sidorova'nın sahne alacağı ikinci gecenin konsepti ise Rus Edebiyatçılar olacak. Üstelik bu gecede ünlü isme Mert Fırat da eşlik edecek.

Kapanışı Karsu yapacak


Festival, sadece akşam saatlerinde değil sabahın erken vakitlerinde de müzikseverlere hitap etmeyi amaçlaıyor. Bu kapsamda 23 -25 Ağustos tarihlerinde Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Şevket Sabancı Parkı'nda sahne alacak.
Festivalin bir diğer önemli kadın yıldızı ise saksafon sanatıçısı Jess Gillam olacak. Piyanist Zeynep Özsuca ile aynı sahneye paylaşacak olan Jess Gillam, müzikseverlerle The Marmara Bodrum'da buluşacak.
D-Marin Turgutreis, ZAİ Bodrum, The Marmara Bodrum gibi mekanlarda müzikseverlerle buluşacak olan 15. Bodrum Müzik Festivali'nin kapanışı ise Hollanda doğumlu Türk müzisyen Karsu ile gerçekleşecek.

Benzer İçerikler