Gündem 15 bin euro’ya mülteci Avrupa’ya uçuruluyor

15 bin euro’ya mülteci Avrupa’ya uçuruluyor

04.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her gün ölüm haberlerine sahne olan yasadışı göçü organize eden bir şebeke İstanbul polisinin 6 ay süren çalışması sonucu çökertildi.

15 bin euro’ya mülteci Avrupa’ya uçuruluyor

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, 8 ilçedeki 14 adrese baskın düzenledi. Aramalarda, aralarında Fransa, Belçika, Hollanda, Bulgaristan, İspanya, İtalya, İsveç ve Suriye’nin de bulunduğu 50 ülkeye ait 1050 orijinal boş pasaport, çeşitli ülkelere ait 33 kimlik kartı ve ehliyet, 200 boş uçuş kartı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı’na ait 10 mühür, yazıcı, sahte belge tespitinde kullanılan ışın sistemi, 1 tabanca ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Şebekenin ele başının Suriyeli Faisal Alkalahaf olduğu öğrenilirken kaçakçılık organizasyonuyla ilişkili 21 Suriyeli, 8 Türk ve 1 Irak vatandaşı da gözaltına alındı. ‘Profesör’ lakaplı Alkahalaf’ın 7 yıl önce Türkiye’ye sığınmacı olarak geldiği öğrenildi.

Şüphelilerin yapılan sorgusunda şebekenin tarifesi de belli oldu; Hava yoluyla transfer 10-15 bin euro, kara ve deniz yolu 3 bin euro. Aynı operasyon kapsamında 2 ay önce gözaltına alınan Rojhat Özkan’ın ise daha önceden “PKK terör örgütü üyeliği’ ve ‘cinayet’ suçlarından 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, mülteci gibi hareket ederek yurtdışına kaçmak istediği öğrenildi.