Gündem 15 bin polisle genel asayiş uygulaması!

15 bin polisle genel asayiş uygulaması!

22.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un 39 ilçesinde önceki akşam, eş zamanlı olarak genel asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamalar sonucunda 40’ın üzerinde aranan şahıs yakalandı, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

15 bin polisle genel asayiş uygulaması

İstanbul’da, bütün ilçelerde yaklaşık 15 bin polisin katıldığı genel asayiş uygulaması yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, uygulalamalar sonucunda 40’ın üzerinde araması bulunan şahıs yakaladıklarını belirterek, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.
İstanbul’un 39 ilçesinde akşam saatlerinde, eş zamanlı olarak yapılan genel asayiş uygulaması özellikle suç oranının yüksek olduğu Beyoğlu ilçesinde yoğunlaştı. Tarlabaşı’nda önceden belirlenmiş adreslere baskın yapan polis ekipleri, bazı adreslere, kapıları koçbaşı ile kırarak girdi.
Helikopter desteği
7 yaşındaki narkotik köpeği Polo da, bazı evlerde narkotik madde araması yaptı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda, polisler, metruk binalar, bahçeler ve şüpheli görülen araçlar arandı. İnternet kafe ve benzeri yerlerde de kimlik kontrolü ve üst araması yapılan uygulama sonucunda aranması bulunan 40’ın üzerinde şüpheli şahıs yakalanırken, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve uzun namlulu silah ve narkotik madde ele geçrildi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da Taksim Meydanı’na gelerek uygulama yapan polisleri denetledi.
‘Rehin polis vardı’
Basına açıklama yapan Altınok’un polisin asli görevinin suç işlenmeden önce gerekli tedbirleri almak olduğunu aktardı. Uygulamanın 39 ilçenin genelinde yapıldığını söyleyen Altınok, çalışmalar sonucunda yakalananların net rakamlarını daha sonra açıklanacağını ifade etti.
IŞİD’in rehin aldığı konsolosluk çalışanları arasında İstanbul’da görevli polis memurlarının da olduğunu aktaran Altınok, rehinelerin kurtulmasıyla ilgili herkese gözaydınlığı diledi.

Haberin Devamı

Garsonlar yemek yerine kimlik dağıttı!

İstanbul’da 15 bin polisin katılımıyla gerçekleşen asayiş uygulamasında ünlü mekanlar da polisin hedefindeydi. Milliyet’in Cumartesi ekinde ‘İlker Kafası’ adlı köşeyi yazan İlker Topdemir, Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki lüks bir restoranda yaşananları şöyle anlattı:
“Nişantaşı’nın elit restoranlarından birinde arkadaşlarımla keyifli bir akşam yemeği için otururken saat 22:00 civarında ani bir baskınla restoranın içi ve dışı bir anda müşteriden çok polisle doldu. Yemek masalarında oturan misafirler dahil herkes şoka uğradı. Ne olduğumuzu anlamadan restorandaki müşterilerden kimlikleri topladılar ve açıklama yapmadan masalar arasında dolaşıp GBT kontrolüne başladılar. Bu arada yemekleri bitmiş kalkmak isteyen turistlerin de olduğu gruba müdahele ederek gidemeyeceklerini söylediler. GBT’nin ardından da topladıkları kimlikleri masada bırakıp kayboldular! Daha sonra da garsonlar yemek yerine ellerinde kimliklerle masa masa dolaşıp, kimliklerin sahiplerini bulmaya çalıştılar.” (İSTANBUL / Milliyet)

Haberin Devamı

Okullara narkotik markaj

Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte her okula bir ekip görevlendiren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, madde kullanımına karşı okullarda seminer düzenleyecek. Haftanın 2 günü okul çevresindeki kafeleri kontrol edecek ekipler, narkotik suçlardan kaydı bulunanlara okul çevresinde rastlarsa gözaltına alacak.
Narkotik polisi, yeni eğitim ve öğretim yılı açılışı öncesi acil eylem planı hazırladı. Bu plana göre diğer birimlerden de destek alınarak her okula bir ekip görevlendirildi. Okullarda görevli ekipler haftada en az 2 defa okul çevresinde bulunan kafe, tekel bayii, internet kafe, kahvehane gibi umuma açık yerlerde kontroller yapacak. Okul giriş çıkış saatlerinde okulla alakası olmayan kişilerin GBT kontrolleri yapılacak. Daha önce narkotik suçlarından kaydı bulunanlar hemen gözaltına alınacak.
Kameralı takip
Narkotik polisinin diğer birimlerle de yaptığı ortak çalışmada okul çevrelerine kameralar kurulması kararı alındı. Çalışmalar sadece okul önlerinde sınırlı kalmayacak. Okulların yöneticileri, okul aile birliği ve velilerle polis sık sık bir araya gelecek. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü okullarda ‘Hedef Sensin Madde Kullanımına Hayır’ adı altında seminerler verecek. (SAVAŞ AKIN / İstanbul)

Haberin Devamı

10 GÜNDE 90 GÖZALTI

Narkotik polisi okulların açıldığı günden 10 gün önce sokak satıcılarına yönelik operasyonlara hız verdi. Özellikle okul önlerinde uyuşturucu satmayı planladıkları belirlenen 90 torbacı gözaltına alındı. 1351 gram Bonzai ele geçirildi.