Gündem 15 ilde FETÖ operasyonu

15 ilde FETÖ operasyonu

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, KHK ile kapatılan özel okul ve dershane çalışanı 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

15 ilde FETÖ operasyonu

Ankara merkezli yedi ilde başlatılan operasyonlarda şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi.

Haberin Devamı

40 şüpheli gözaltında

İzmir’de de örgütün kapatılan eğitim kurumlarını bünyesinde barındıran çatı şirketlerinde görev yapan 75 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de İzmir merkezli olarak 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Bazılarının ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen 40 şüpheli gözaltına alındı.
Kocaeli’de ise FETÖ’nün İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki yapılanmasına yönelik soruşturmada haklarında yakala kararı olan eski 20 polisten 18’i gözaltına alındı. Edirne’de Yunanistan’a kaçmaya çalışan 5 FETÖ şüphelisi sınırda gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında ihraç edilen hakim, öğretmenlerin de bulunduğu belirtildi.