Geri Dön

15 Kasım günün menüsü (Altın günü tarifleri)

15 Kasım günün menüsü, kadınların vazgeçilmezi olan ‘altın günü’ lezzetlerini konu edindi. Malum ‘altın günlerinde’ sofralar en lezzetli yemeklerle dolup taşar. 15 Kasım günün menüsü ise evinde ‘altın günü’ lezzetlerini en kolay tarifini veriyor. İşte 15 Kasım günün menüsü…

15 Kasım günün menüsü (Altın günü tarifleri)

15 Kasım günün menüsü her zaman olduğu gibi yine kadınlarımızın yanında. Pratik, lezzetli ve çeşitli lezzetlerin tariflerini 15 Kasım günün menüsü ile veriyoruz.
Bugünün konusu ‘altın günü’. Altın günlerinde yapılan birbirinden lezzetli ve tadına doyum olmayan tarifler…

Altın günü nedir?

Anneannelerimizden, babaannelerimizden bizlere kadar gelen en keyifli etkinliklerden biridir altın günleri. Para ya da altın biriktirmek isteyen kadınların icat ettiğini düşündüğümüz bir gelenektir. Bir grup kadın bir raya gelir ve her ay birine topluca altın alınır ve ya para verilir. O ay da paranın toplandığı kadın evinde çeşitli yemekler yaparak tüm hünerlerini sergiler.
Buna da altın günü denir. Altın günlerinde büyüyen çocukların çok iyi bildiği gibi burada yedikleri yemeklerin tadına doyum olmaz. İşte 15 Kasım günün menüsü ile bu lezzetlerin en beğenilenlerini veriyoruz.

15 Kasım günün menüsü hangi lezzetlerden oluşuyor?

Mercimek köftesi tarifi

Patates salatası tarifi

Kısır tarifi

Gözleme tarifi

Sigara böreği tarifi

Yalancı tavuk göğsü tarifi

Etimek tatlısı tarifi

Makarna salatası

Bir altın gününün olmazsa olmazı tabii ki makarna salatasıdır. İnanılmaz pratik, akıl almaz lezzetli bir tarif olman makarna salatası 15 Kasım günün menüsü tariflerinin en beğenileni.

Makarna salatasının malzemeleri

Öncelikle makarna salatası için belirlediğimiz malzemelerin miktarları tamamen isteğe bağlı. Damak tadıyla alakalıdır.

*Makarna
*Mayonez
*Kornişon turşu
*Havuç

Makarna salatası nasıl yapılır?

İlk olarak makarnamızı çok hamur olmayacak şekilde (çok az sert kalacak) haşlıyoruz. Kullandığınız makarna çubuk yerine daha büyük taneli bir çeşit olursa işiniz daha kolay olur. Daha sonra derin bir kabın içine alıp 5 dakika kadar soğutuyoruz.

Daha sonra üzerine makarnanın her tarafını iyice alacak kadar mayonez ekliyoruz. Kornişon turşuları küp küp doğrayıp üzerine ekliyoruz. En sonra uzun uzun rendelediğimiz havuçları ekledikten sonra çok ezmemek şartıyla karıştırıyoruz.

Salatamız hazır,dilerseniz dere otu ya da garnetür de ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber