Ankara 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

14.07.2017 - 12:48 | Son Güncellenme:

Eyüp Belediyesince 249 şehit için bisiklet turu düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla Eyüp Belediyesi tarafından bisiklet turu gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Eyüp Belediyesi önünde toplanan 249 bisiklet sürücüsü, belediye tarafından verilen bisikletlere bindi. Görevlilerce, her birinin üzerinde bir şehit ismi yazan tişörtler bisikletçilere dağıtıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona katılan vatandaşlara teşekkür ederek, her birinin üzerindeki tişörtlerde yazan şehit isimlerine dikkat çekerek, yapılan organizasyona katılanların şehitlerin yerine burada olduklarını ifade etti.

Bu haftanın şehitler haftası olduğunu hatırlatan Aydın, yarın akşam da Eyüp Sultan Meydanı'nda şehitleri, gazileri anacaklarını ve sembolik nöbetlerini tutacaklarını söyleyerek, "15 Temmuz'u bir daha hafızalardan hiç silinmemek üzere, yüreklerimize ve beyinlerimiz nakşedeceğiz inşallah." dedi.

Haberin Devamı

Konuşmasının ardından Aydın, bisiklet turunu başlattı. Tur güzergahında ilk önce sporcular, Edirnekapı'da bulunan 15 Temmuz Şehitliğine uğrayarak dua etti. Şehitlikten ayrıldıktan sonra bisikletçiler, İBB önüne gelerek orada şehitlerin isimlerini okuyarak yoklama aldı.

Büyükşehir belediyesinin önünde yapılan yoklamanın ardından sürücüler, Eyüp Sultan Meydanına geri dönerek şehitler için dua okudu. Okunan duaların ardından bisiklet turu Eyüp Belediyesi önünde son buldu.