Ankara 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

14.07.2017 - 16:11 | Son Güncellenme:

Ümraniye Belediyesince hazırlanan "Gazete 15 Temmuz" tanıtıldı

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesince FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı "Gazete 15 Temmuz"un tanıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yurt içinde 15 Temmuz’un ülkenin işgal operasyonu olduğu konusunda herkesin kanaat sahibi olduğunu ancak yurt dışında durumun farklı olduğunu söyledi.

Özellikle Batı ülkelerinin yöneticileri ve hakim güçler tarafından Türkiye’nin aleyhine bir algı operasyonu yapıldığını dile getiren Can, olumsuz algıya karşı gazeteyi çıkarma kararı aldıklarını anlattı.

Can şunları kaydetti:

"15 Temmuz'la alakalı pek çok çalışmaya imza attık. Çizgi film olsun, kongreler, çalıştaylar, resim ve şiir yarışmaları olsun pek çok çalışma yaptık. Bir de hem yurtiçi hem de yurtdışına yönelik bir çalışma yapalım dedik. Bu gazeteyi 5 dilde yayınladık. Türkçesi'nde milli irade geçilmez dedik. Gazetede, o geceyi yaşamış yurtiçinden ve yurtdışından ünlü yazarların makaleleri var. Bunu inşallah İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne’de dağıtacağız. Yurt dışında ise İngiltere Londra’da, Fransa Paris’te Almanya Berlin’de, Hollanda Amsterdam’da ve tabii Yunanistan’da dağıtacağız. Özellikle Amerika’da Pensilvanya’da dağıtacağız."