Ankara 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

16.07.2017 - 01:38 | Son Güncellenme:

Bosna Hersek'ten gelen grup, Konak Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişiminin 1'inci yılında düzenlenen törene katıldı Ferida Cabanavdiç: "Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını korumak için o gece dışarıya çıktık. Her 15 Temmuz'da Türkiye'ye geleceğim"

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1'inci yılında İzmir Konak Meydanı'nda düzenlenen törene Bosna Hersek'ten gelen grup da katılarak, vatandaşlarla Türk bayrağı salladı.

Haberin Devamı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Bosna Hersek'den gelen 50 kişilik grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldı.

Gruptakilerden Ferida Cabanavdiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yine aynı grupla Konya'ya gezmeye geldiklerini, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara çıkın" çağrısının ardından hiç düşünmeden dışarıya çıktıklarını aktardı.

Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini vurgulayan Cabanavdiç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarını korumak için o gece dışarıya çıktık. Her 15 Temmuz'da Türkiye'ye geleceğim, ömrüm boyunca her yıl istiyorum. Bizim savaş yıllarımızda Türkiye bize çok destek oldu." dedi.

Haberin Devamı

Bosna Hersek'ten gelen grup daha sonra meydanda okunan marşlara eşlik etti, ellerindeki Türk bayraklarını salladı.

- Her yaştan İzmirli meydanda

Demokrasi nöbetine kız kardeşi ile gelen 33 yaşındaki Rabia Derya, meydandaki kalabalığı görünce çok duygulandığını söyledi.

Babasının terörle mücadelede gazi olduğunu belirten Derya, "İzmir'in çok renkli bir şehir. Her kesimden insan burada. Hepsinin derdi vatan, bu manzaradan çok gurur duydum. Rabb'im bir daha o anları yaşatmasın. Allah onları kahretsin." diye konuştu.

Hümeysa Derya ise tek isteğinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in gelip hesap vermesi olduğunu kaydetti.

Demokrasi nöbetine geçen yıl da ailesiyle katıldığını ifade eden 37 yaşındaki Ahmet Öztep, "Bu millet var olduğu sürece Türkiye'ye kimse zarar veremeyecek." diye konuştu.

Mehmet Tabakoğlu da 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin hainlere karşı tek yürek olarak gerekli dersi verdiğini, necip Türk milletin her zaman hainlerle mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti.