Denizli 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15.07.2017 - 10:35 | Son Güncellenme:

Denizli Valisi Karahan: "Milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı, Türkiye'nin yarınlarına bırakılmış en kutsal ve en anlamlı miraslarından olmuştur"

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Hasan Karahan, Türk milletinin yazdığı "15 Temmuz Destanı"nın, Türkiye'nin yarınlarına bırakılmış en kutsal ve en anlamlı miraslarından olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Karahan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, 15 Temmuz'un, Türk milletinin cesaretini, kahramanlığını, ülkesine, milletine ve demokrasisine bağlılığını gösterdiği, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Her anlamda gelişip büyüyerek 2023 hedeflerine kararlı adımlarla hızla koşan Türkiye'nin bu koşusunun, 2016 yılının 15 Temmuz'unda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimiyle engellenmek ve bin yıldır aziz şehitlerin kanlarıyla can bulan coğrafyanın parçalanmak istendiğini dile getiren Karahan, şunları ifade etti:

"Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu kahraman topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 15'inde olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı da bağrından çıkarmıştır. Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı duran aziz milletimiz, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır."

Haberin Devamı

Karahan, darbe girişiminin ilk anlarından itibaren milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Denizlililere de şükranlarını sunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Devletimizin ve milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, aziz milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve ay yıldızlı şanlı bayrağımızı korumanın yolu milletçe kenetlenmektir. Milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı, Türkiye'nin yarınlarına bırakılmış en kutsal ve en anlamlı miraslarından olmuştur. Türk halkı çok daha güzel hedeflere el birliğiyle ulaşacaktır. Terör saldırıları ülkemizin huzurunu, milletimizin birliğini ve barış içinde yaşamasını, kardeşlik hukukunu asla yok edemeyecektir."