Erzincan 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

13.07.2018 - 17:02 | Son Güncellenme:

Erzincan'da mevlit okutuldu, cami ve Kur'an kurslarında okunan hatimlerin duası edildi

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ikinci yılı nedeniyle şehitler için mevlit okutulup, dua edildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunmasıyla başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığın öncülüğünde başlatılan "Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz" kampanyası kapsamında kentteki bütün cami ve Kur'an kurslarında okunan hatimlerin duası yapıldı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, cuma hutbesinde, 15 Temmuz gecesi maruz kalınan işgal girişiminin din kisvesine büründüğünü anlatarak, "Suret-i haktan görünen ama batıla hizmet eden FETÖ, imanımızı, ahlaki hassasiyetimizi, peygamber sevgimizi, zekat ve sadakamızı, kurbanlarımızı, hasılı tüm dini değer ve kavramlarımızı istismar etti. Kendi menfaati uğruna milletimizin varlığına, birlik ve beraberliğine, ülkemizin geleceğine kast etti." dedi.

Haberin Devamı

Cuma namazında, Vali Vekili Musa Baştürk, Erzincan Belediye Başkan Vekili Gökhan Ulutaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu vatandaşlar meydanda saf tuttu.