Iğdır 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15.07.2017 - 12:29 | Son Güncellenme:

Iğdırlı şehit Başkomiser Yurtseven'in ailesi, Iğdır Üniversitesini ziyaret etti

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

IĞDIR (AA) - Iğdırlı Şehit Başkomiser Bülent Yurtseven'in ailesi, Iğdır Üniversitesine ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

FETÖ'nün darbe girişiminde savaş uçakları ile bombalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı binasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Iğdırlı Başkomiser Bülent Yurtseven'in isminin verildiği kampüsü ziyaret eden Yurtseven ailesi, burada Rektör Vekili Prof. Dr. Genber Kerimli tarafından karşılandı.

Daha sonra konuk salonuna geçen aile, üniversite yönetimiyle bir araya gelip sohbet etti.

Şehit Yurtseven'in babası Muharrem Yurtseven, Prof. Dr. Kerimli'den oğlunun adının üniversiteye verilmesini istedi.

Prof. Dr. Kerimli, burada yaptığı konuşmada, "Kamu kurum ve kuruluşlarına sızmış ihanetkar şebeke, FETÖ'nün üyeleri bütün kamu kurumlarını ele almaya çalıştılar ama Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine millet sokaklara döküldü ve bu ihanet püskürtüldü." dedi.

Haberin Devamı

O gün şehit olanların hatırasının yaşatılacağının altını çizen Kerimli, "Senato olarak bir karar aldık, Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsüne şehidimiz Bülent Yurtseven'in ismini verdik. Iğdırlı şehidimiz Bülent Yurtseven başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya ise "15 Temmuz'un diğerlerinden çok farkı vardır, bu vatanın ekmeğini yiyen ve suyunu içen, peygamber ocağı kadar kutsal saydığımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bağrından çıkan ihanet şebekesi geçen yıl bir kalkışma başlatmış, bir darbe girişiminde bulunmuş ama bir şeyi kaçırmıştılar. Bizlerin Bülent Yurtsevenler'i, Bülent Aydınlar'ı, Ömer Halisdemirler'i vardı. Bunlar al kanlarını bu vatana harman ederek böylesi güzel bir ortamda yaşayabilmemizi sağladılar. Mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Kerimli, Şehit Yurtseven'in babası Muharrem, annesi Lazife ve eşi Hilal Yurtseven'e plaket verildi.