Isparta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

11.07.2017 - 13:48 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

ISPARTA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminini birinci yıl dönümünde Isparta Şehitliğinde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Düzenlenen törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunan törende Vali Günaydın ve beraberindekiler şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Günaydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hain terör örgütü FETÖ'nün giriştiği darbe girişiminin ardından defalarca "Bu büyük milleti, tarih boyunca kim yenmeye çalıştıysa, bunu beceremedi. Bundan sonrada girişilecek her türlü hain girişim bu milletin asil milletleri tarafından bertaraf edilecektir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hain darbe girişiminde ve terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle andıklarını dile getiren Günaydın, şöyle konuştu:

"Bu büyük millete uzanan eller mutlaka kırılacaktır. Bundan sonra da bu güzel vatanımızın üzerinde hesabı olanlar bunu iyi bilsinler, iyi anlasınlar ki hiç bir zorluk bu millete diz çöktüremeyecektir. Çünkü bu millet Çanakkale ruhu ile her türlü güçlüğü yenecek azim ve kararlılıktadır. İnşallah 15 Temmuz'dan sonra vatandaşlarımız birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu anlamışlardır. Bu millet bir ve beraber olduktan sonra hiçbir güç bu milleti yenemeyecektir."

15 Temmuz akşamı vatandaşları meydana davet eden Günaydın, "Hep beraber olalım ve bu ülke üzerinde hesabı olanlara açık bir şekilde 'Bu büyük millet birdir, bütündür ve tarihin her tür döneminde olduğu gibi bundan sonra da her türlü zorluğu yenecektir.' mesajını verelim." diye konuştu.

Vali Günaydın, FETÖ soruşturmalarına yönelik olarak da tüm kurumlarda arınma sürecinin devam ettiğini, her soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

Törende katılımcılara üzerinde 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların verdiği mücadeleyi anlatan görsellerin olduğu kutuda gül lokumu ve gül suyu ikram edildi.