Kilis 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

16.07.2017 - 22:28 | Son Güncellenme:

Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaşlar demokrasi nöbetine destek verdi

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

KİLİS (AA) - Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaşlar demokrasi nöbetine katıldı.

Haberin Devamı

Kilis'te ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine destek verdi.

AA'nın darbe girişimini anlatan videosunun izlenmesiyle başlayan etkinlikte, bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Kilis Belediyesi ve Türk Kızılayı tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İl Müftülüğü personelinden oluşan grup çeşitli ilahiler seslendirdi ve dua edildi. Yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler ise gösteriler sundu ve şiirler okudu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tekvando takımının gösterileriyle devam eden programda vatandaşlar, İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından edilen duaya eşlik etti.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, Rabia Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Haberin Devamı

Ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce vatandaşın katıldığı programda, şehitler için dua edildi ve toplu halde yatsı namazı kılındı.

Mehter takımının konser verdiği, ilahilerin seslendirildiği etkinlikte vatandaşlar, tekbir getirerek sloganlar attı.

Programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve ilçe belediye başkanları ile protokol üyeleri de katıldı.

Öte yandan, İstanbul'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemek isterken yaralanan Ramazan Nerede de demokrasi nöbetine katıldı.

Nerede, AA muhabirine, 11 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbetine devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatına göre de gerekirse yüz gün daha gelmeye devam edeceğini söyledi.

-Adıyaman

Adıyaman'da vatandaşlar, Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katıldı.

Valilik ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'na gelen vatandaşlara, Adıyaman Belediyesi ve Türk Kızılayı tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılının ikinci gününde vatandaşların meydanlara akın ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Dün çok bir büyük coşkuyla kortej yürüyüşü yapıldığını ve vatandaşların meydanlara geldiğini anımsatan Kutlu, şöyle konuştu:

"Bugün nöbetimiz devam ediyor. Bugün de nöbetimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Başkomutanımız saat 24.00'e kadar dedi ama '24 ay nöbet tutacaksınız' deseler de Adıyaman halkı nöbete devam edecektir. Adıyamanlılar bu vatan ve bayrak için canını vermeye hazırdır. Adıyaman, demokrasiye sahip çıkmada örnek bir ildir. Bunun da böyle bilinmesini istiyoruz."

AA'nın fotoğraf sergisini de çok beğendiğini dile getiren Kutlu, "Çok güzel kareler var. İnsanı duygulandıran, heyecanlandıran hatta bazen üzen kareler var. Bir basın kuruluşu olarak Anadolu Ajansını tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş." dedi.

Bu arada, Vali Nurullah Naci Kalkancı, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ile birlikte vatandaşları selamladı.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta da vatandaşlar Trabzon Caddesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen anma programı katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi, Türkiye Gençlik Vakfı üyeleri çeşitli ilahiler seslendirdi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz destanının birinci yılında, ilk gün ki aşkla nöbete devam ettikleri belirtti.

Milli iradenin yanında, omuz omuza Kahramanmaraş halkıyla birlikte ülkenin geleceği için ayakta olduklarını ifade eden Erkoç, "15 Temmuz'da ülkemiz büyük bir ihanete maruz kaldı. Hamdolsun milletimiz, saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın liderliğinde büyük bir destan yazdı. Dünyaya örnek bir destan ile demokrasimiz daha güçlü hale geldi." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir de milli iradeye sahip çıkmak için tüm vatandaşların meydanlarda olduğunu söyledi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise 15 Temmuz’un yıl dönümünde, demokrasi nöbetinin ikinci gününde büyük bir coşkuyla vatandaşların ve kendilerinin meydanlarda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanife Mahçiçek de kökü dışarıda, maşa olarak kullanılan bir ihanet çetesinin, ülkenin yönetimini ele geçirmek için yaptığı kalkışmanın birinci yıl dönümünde, vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutmanın gururunu yaşadığını kaydetti.