Konya 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

16.07.2017 - 00:32 | Son Güncellenme:

Konya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Mevlana Meydanı'nda anma programı gerçekleştirildi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: "Türkiye’yi ele geçirip emir aldıkları emperyalistlere teslim etmek isteyenler, milletten öyle bir şamar yediler ki 40 yılda biriktirdiklerini 4 saatte yok oldu" Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Millet olmak kolay değildir. Tesadüfi değildir. Millet olmak; aşka, imanla yürekle olur"

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

KONYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, Konya'da anma programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Mevlana Meydanı'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra program kapsamında şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgesellerin de gösterimi yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, meydandaki kalabalığı gördüğünde milletle bir kez daha iftihar ettiğini söyledi.

Alaaddin Tepesi'nden Mevlana Meydanı'na kalabalıktan dolayı güçlükle geldiğini aktaran Sorgun, geçen yıl olduğu gibi meydanların yine coşkuyla dolduğuna işaret etti.

Sorgun, 15 Temmuz’un tarihin en büyük ihaneti olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bizim için aynı zamanda en büyük zafer. 15 Temmuz’da madalyonun iki yüzü var. Bir tarafı nurlu yüzü diğer tarafı kirli yüzü. Kirli yüzünü FETÖ temsil ediyor. Nurlu yüzünü de Mevlana Meydanı'ndaki Konyalılar temsil ediyor. İşgal girişimi üzerinden bir yıl geçti. O gece birlik ve beraberlik içerisinde, hainlere ve ağababalarına karşı nasıl coşkuyla bu meydanı doldurmuşsak, bugünde aynı şekilde toplandık. Türkiye’yi ele geçirip emir aldıkları emperyalistlere teslim etmek isteyenler, milletten öyle bir şamar yediler ki 40 yılda biriktirdiklerini 4 saatte yok oldu. İşte bunların tuzakları bu kadar basit."

Haberin Devamı

- "Türk milleti ateş çemberinden geçti"

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da şehitlere rahmet diledi.

Toplulukların zor zamanlarda gösterdiği refleksin, millet yaptığını belirten Davutoğlu, “Bir topluluk eğer millet olacaksa zor zamanda canından feda edebiliyorsa fitneler etrafı kasıp kavurduğunda yumruk gibi oluyorsa tarihin sınavları önüne geliyorsa kaçmayıp göğüs göğüse o sınavları yürüyorsa işte o topluluğa millet denir. Millet olmak kolay değildir. Tesadüfi değildir. Millet olmak; aşka, imanla yürekle olur." ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Türk milletinin tarihin en zor sınavlarından, ateş çemberlerinin içinden geçerek millet olduğunu bildirdi.

Türk milletinin tarihinde birçok badire atlattığını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Çanakkale, Sarıkamış zordu ama düşmanı biliyorduk. Düşmanla nerde karşılacağımızı biliyorduk. Kime karşı yürüyeceğimizi biliyorduk. 15 Temmuz gecesi içimize giren bu FETÖ hainleri, en aşağılık düşmandan daha aşağıydılar. Çünkü milletin kıt kaynaklarından elde ettiği uçakları, helikopterleri, mermileri millete yönelttiler. Alçakça alçak uçuş yaptılar. Ama millete pes ettiremediler. Onların karşısında silahsız ama imanlı bir millet vardı. Onlar Pensilvanya’dan talimat alıyordu, bu millet ise içinden çıkan Cumhurbaşkanından talimat aldı."

Haberin Devamı

Konya Valisi Yakup Canbolat ise 15 Temmuz'un milletin kahramanlık destanı olarak tarihe geçtiğini belirtti.

15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak üzere etkinlikler düzenlendiğini anımsatan Canbolat, FETÖ'nün o geceki darbe girişiminde milletin; tankın, helikopterin ve uçağın karşısında imanıyla karşı durduğunu aktardı.

Canbolat, milletin bu duruşuyla gecenin karanlığının aydınlığa dönüştüğüne değinerek, "O gün ülkemizi bölmek isteyen dış mihrakların maşası hainler, böylesi sinsi bir planı uygulamaya çalıştı. Ancak unuttular ki tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil bir millettir. O gece kurşuna, tanka karşı yürüyen bu milletin aziz evlatları, genlerindeki asil ruhla hareket etmişlerdir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz şehitleri anısına hazırladığı video klibin izletildiği programda, KOMEK İşitme Engelliler Grubu'nun, işaret diliyle verdiği mini konser alandakileri duygulandırdı.