Muş 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

16.07.2018 - 12:12 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

VAN/HAKKARİ/MUŞ (AA) - Van'ın Özalp, Saray, Başkale, Bitlis'in Adilcevaz, Hakkari'nin Çukurca ve Muş'un Bulanık ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Özalp ilçesinde etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar ellerinde bayraklarla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak Barış Parkı'na kadar yürüdü.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ferhat Vardar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde vatandaşların meydanlara inmesiyle darbe girişiminin başarısız olduğunu söyledi.

Vardar, ülkenin bir daha bu günleri yaşamaması için dua ettiklerini belirterek, "Burada hepimiz tekrar demokrasiye sahip çıkacağız. Demokrasi nöbeti tutacağız, dualar edeceğiz ve Kur'an-ı Kerim okuyacağız. Tüm vatandaşlarımıza etkinliklere gösterdikleri ilden dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.

Haberin Devamı

Etkinliklerde, Ömer Halisdemir'i anlatan bir sinevizyon gösterisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşması, alana kurulan ekranlardan vatandaşlara izletildi.

Programa, Özalp Cumhuriyet Savcısı Hatice Demirer, İlçe Emniyet Müdürü Murat Özdoğan, İlçe Müftüsü Nihat Koç, Milli Eğitim Müdürü Salih Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- Saray

Saray ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çok sayıda vatandaş hükümet konağı önünde bir araya gelerek ilçe parkına kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okundu ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla etkinliklere ilgi gösteren vatandaşlar, sloganlar atarak FETÖ terör örgütüne tepki gösterdi. Ömer Halisdemir'in kahramanlığını anlatan sinevizyon gösterimi sırasında bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Programa, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ferhat Vardar, Cumhuriyet Savcısı Hikmet Fazıl Balcı, İlçe Müftüsü Selman Coşkun, kurum amirleri katıldı.

- Başkale

Başkale'de Hükümet Konağı önünde düzenlenen etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Abdulselam Öztürk, ülke ve millet olarak her zaman hainliklerle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Aradan iki yıl geçmesine rağmen yaşananların sanki dünmüş gibi hatırlandığını ifade eden Öztürk, "Allah hainlik edenleri başarıya ulaştırmaz. Şüphesiz Allah inananları savunur çünkü Allah hainlik ve nankörlük edenleri sevmez. Yüce Allah onların hilelerini başlarına yıktı. Bizler yine bir kez daha Çanakkale ruhuyla vatanımızı hainlere karşı savunduk." diye konuştu.

Programa, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, Cumhuriyet Savcısı Engin Kahraman, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Hati, Emniyet Müdürü Adil Metin, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- Adilcevaz

Adilcevaz’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Meydana kurulan dev ekranda 15 Temmuz ruhunu yansıtan kamu spotları, fotoğraflar ve film gösterileri, vatandaşların duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Haberin Devamı

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Bu özel günde Başkomutan'ın seslenişiyle vatandaşlarımız darbeye geçit vermemiştir. Allah bu devlete millete bir daha 15 Temmuz'u yaşatmasın. Ben buradan tüm halkımıza seslenmek istiyorum lütfen oyuna kimse gelmesin. Adilcevaz ve Ahlat ilçelerimiz ülkemizin her yerinde vatanseverliğiyle bilinen ilçelerdir. Bu duygularla tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da milletin 15 Temmuz gecesi ayağa kalktığını, ülkeyi iç savaşa sürüklemek, kardeşi kardeşe düşürmek, birlik ve beraberliklerini bozmak isteyenlere karşı hain darbe girişimini bertaraf ettiğini vurguladı.

- Çukurca

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı önünde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılan ve şehitler için duaların edildiği etkinlikte, 15 Temmuz'a ait hazırlanan sinevizyonlar vatandaşlara izletildi.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Temel Ayca, 15 Temmuz'un Türk demokrasi tarihine, hatta dünya tarihine vatandaşların sayesinde altın harflerle yazıldığını söyledi.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutan Vekili Albay Mikail Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Abacı, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Derin, kurum amirleri katıldı.

- Bulanık

Muş'un Bulanık ilçesinde Kaymakamlık ile belediyenin iş birliğiyle "Yeniden Diriliş 15 Temmuz" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

İstanbul Söz Sanat Tiyatrosu Topluluğu tarafından sahnelenen "Yeniden Diriliş 15 Temmuz" oyunu, Bulanık Spor Salonu'nda izleyiciyle buluştu.

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Arslan Uzan, tiyatro oyunu öncesi yaptığı konuşmada, "Eğer o gün Cumhurbaşkanımızın duruşu ile halk o ani refleksle sokağa çıkmayıp darbeyi püskürtmeseydi daha tehlikeli bir şey olacaktı. Bugün vatandaşlarımız diğer ülkelere turist olarak değil, mülteci olarak gidebilirdi." dedi.

Tiyatro oyununu Cumhuriyet Başsavcısı Velat Öncel, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Daştan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş, AK Parti İlçe Başkanı Ali Bulut ile kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de izledi.

Tiyatro oyunun ardından protokol ve tüm izleyiciler, ellerinde bayraklarla ilçe merkezinde yürüdü ve ardından "demokrasi nöbeti" tuttu.