Tekirdağ 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

12.07.2017 - 18:28 | Son Güncellenme:

Tekirdağ'da AK Parti İl Başkanlığı, şehitliği ve şehit ailesini ziyaret etti 15 Temmuz şehidi Münir Alkan'ın annesi Münibe Alkan: "Yavrumun ölüm yıl dönümü geldi, suçlular daha cezasını çekmedi. Allah onları kahretsin, yapanlar, yaptıranlar cezalarını çeksin"

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nca, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehitlik ve şehit ailesi ziyaret edildi.

Haberin Devamı

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile 11 ilçe başkanı Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti. Burada dua edildi.

Yüksel ile beraberindekiler daha sonra İstanbul'da darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kapatan askerlerin açtığı ateş sonucu şehit olan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın koruma polisi Münür Alkan'ın ailesine ziyarette bulundu.

Şehidin annesi Münibe Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ölüm yıl dönümünün geldiğini ama suçluların daha cezalarını çekmediğini söyledi.

Bu hainliği yapanların daha o gece cezalandırılmaları gerektiğini belirten Alkan, "Suçlular hala dolaşıyor, rahat rahat yaşıyorlar. Ben suçluların asılmasını istiyorum. O gün bana vereceklerdi tabancayı, ben biliyordum çekmeyi, ben çekerdim o hainlere. Allah onları kahretsin, yapanlar, yaptıranlar cezalarını çeksin."dedi.

Haberin Devamı

"Yavrumuzu elimizden aldılar, ciğerimizi söktüler" diyen Alkan, şunları kaydetti:

"Benim yavrum dünyada bir taneydi. 7 tane çocuğum var ama Münir 7 tane içinde bir taneydi. Annesine de düşkündü. Herkes arkasından iyiliğini söylüyor. Şimdiye kadar kimseden bir kötülüğünü duymadım. Sağ olsunlar oğlumun arkadaşları da beni hiç ihmal etmiyor, sürekli arayıp halimi hatırımı soruyor. Evladıma o gece yazık ettiler. Nasıl kıydılar oğluma anlamadım. Yavrumu çok seviyordum ama aldılar elimizden."

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ise 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek, "15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde şehidimizin ailesini ziyaret ederek acılarını paylaşmak istedik. O gece bir sürü insanın canı yandı. Çok sayıda şehit ve gazimiz oldu. Bunların hesabı er ya da geç herkesten sorulacak." diye konuştu.